Læs denne uges Finansbarometer lige her

Læs denne uges Finansbarometer lige her

11. december 2012 - kl. 14:22 - af

SaebyAvis bringer hver uge en analyse der er udarbejdet af Danske Markets Research, som er en afdeling af Danske Bank. Det er en uafhænging analyse der er henvendt til alle der interesserer sig for finansmarkedet, uanset hvilket pengeinstitut man benytter.

Danske lønstigninger halter bagud

Danmark

Danske lønstigninger halter bagud, og det bliver de nok ved med et godt stykke tid endnu. Det er velkendt, at danskernes lønvækst op igennem 00’erne var højere end hos vores samhandelspartnere. Danmark var i en højkonkjunktur, og der var mangel på arbejdskraft. Den naturlige konsekvens af det ser vi nu, hvor lønningerne stiger langt hurtigere blandt vores samhandelspartnere, end det er tilfældet i Danmark. Det blev senest gjort klart i sidste uge, hvor Dansk Arbejdsgiverforening fremlagde tal, der viste, at danske ansatte i fremstillingssektoren i forhold til deres udenlandske kolleger blot havde fået halvt så store lønstigninger i 3. kvartal. Og billedet er det samme, hvad enten vi ser på byggeri og anlæg eller handelsvirksomhed. De danske lønstigninger er mindre end de udenlandske, og det har været tilfældet i nu knap halvandet år.

Umiddelbart er der heller ikke tegn på, at dette skal vende lige foreløbigt, for selvom de danske lønninger har tabt pusten, er de stadig foran. Det danske lønniveau er højt, og tilpasningen vi ser nu er nødvendig, for at Danmark igen kan være konkurrencedygtig med de lande, vi ynder at sammenligne os med – så som Tyskland og Sverige.

Vi kan så blot glæde os over, at denne tilpasning, hvor de danske virksomheder igen skal blive mere konkurrencedygtige, ikke i højere grad går ud over beskæftigelsen, end det er tilfældet. Faktisk har vi ikke tabt private arbejdspladser siden 2010, og nu er den offentlige beskæftigelse heller ikke længere faldende.

Renter

På det seneste har nyheder om Flexlån fyldt meget i pressen. Men det er ikke kun Flexlån, hvor renterne er lave i øjeblikket. Også personer der står foran at tegne et 30-årigt lån kan nyde godt af den store tillid til danske realkreditobligationer, som vi ser i øjeblikket. De afdragsfrie 30-årige 3,5%-lån er nu lukket for tilbudsgivning. Og da kursen samtidig er ganske høj på 3,0 % 30-årige lån, både med og uden afdrag, står potentielle boligejere altså nu med en mulighed for at opnå et endnu billigere ydelsesforløb.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Læs denne uges Finansbarometer lige her ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger