Vejret bliver lumsk natten til søndag

Vejret bliver lumsk natten til søndag

8. december 2012 - kl. 18:17 - af

Snestormen, der natten til søndag bevæger sig ind over Danmark, kan give farligt føre og føles som minus 15 grader.

”Snevejret rammer ved midnatstid, og søndag morgen dækker det Jylland, Fyn og måske også Sydvestsjælland”, siger Olaf Mathiassen vagthavende ved Danmarks Meteorologiske Institut til Ritzau.

Søndag vil temperaturerne ligge meget tæt på frysepunktet, men på grund af hård vind med vindstød op til kuling i det nordøstlige Danmark, kan de milde temperaturer føles som minus 15 grader. Dog komme der visse steder i landet ophold i snevejret søndag, og temperaturer mellem to frostgrader og to plus grader.

I Nordøstjylland og på Sjælland bliver der ved med at falde sne, siger Olaf Mathiassen.

”De områder, der får tøvejr, skal være opmærksomme på, at det er kortvarigt. Allerede natten til mandag fryser det igen, og den kombination kan give et meget lumsk føre mandag morgen med sne- og isglatte veje”, advarer han.

DMI opfordrer til forsigtighed, hvad enten man begiver sig ud i de mest sneramte egne, hvor der falder op til 25 centimeter, og hvor der er risiko for fygning, eller i de tø-ramte områder, hvor føret bliver lumsk og uforudsigeligt.

Ritzau

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Vejret bliver lumsk natten til søndag' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER