Digets Fond donerer et stort beløb til lokalt ADHD-initiativ

Digets Fond donerer et stort beløb til lokalt ADHD-initiativ

6. december 2012 - kl. 11:46 - af

Antallet af børn og unge med ADHD er støt stigende, og forældrene står ofte over for en problemstilling, som de kan have vanskeligt ved at håndtere. ADHD kan give problemer i dagligdagen såsom indlæringsvanskeligheder i skolen, konflikter med både forældre og lærere og omgangsvanskeligheder med jævnaldrende, og det er en kendt sag, at det er meget vanskeligt at holde orden i alle de dagligdags ting.

Digets Fond har i sin målsætning ønsker om at bidrage til en sund levevej og mener, at en indsats på ADHD -området vil kunne bidrage til sund levevej for denne målgruppe. Vi er derfor utroligt glade for, at Digets Fond i samarbejde med SSP Frederikshavn, Frederikshavn kommunes Ungdomsskole og UU Frederikshavn har kunnet stable et forældrekursus på benene, som løber over 3 weekender i december, januar og februar, siger formanden for fonden, Hans Peter Kyk.

Fonden har kunnet skaffe økonomi til, at 15 forældrepar til teenagebørn kan få et gratis forældrekursus, som strækker sig over 2 enkeltdage samt et weekendophold på Hotel Skagen Strand.

Den projektansvarlige, SSP- leder Pernille Høeg, har sammen med oplægsholderne sammensat et program, som kommer hele vejen rundt om ADHD.

Det handler bl.a. om undervisning fra fagpersoner, som alle har stor erfaring med netop denne målgruppe. Foruden fællesundervisning vil der også være mulighed for en privat konsultation. Desuden arbejdes der for, at familierne vil blive undervist i ernæring og i gode kostråd.

Ungdomsskolen har instruktører med som vil bidrage med aktiviteter i naturen, og endelig er der mulighed for at møde en uddannelsesvejleder, som kan fortælle om uddannelsesmuligheder for børn og unge med ADHD.

Vi synes, vi har fået sammensat et rigtig flot program, udtaler Pernille Høeg, og vi glæder os rigtig meget til at komme i gang.

En kommentar til “Digets Fond donerer et stort beløb til lokalt ADHD-initiativ” under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

En kommentar til “Digets Fond donerer et stort beløb til lokalt ADHD-initiativ”

 • – og så blev jeg glad! Det virker som julelys, et kæmpe problem der anerkendes og en kommune, der tager fat!

  Det her problem er så stort, at det ikke helt er gået op for det offentlige Danmark. Vi har snart en hel generation af unge, der ligger under dynerne. Vores unge går mere og mere i stykker, socialt, personligt og fysisk. Idag får børn får Ritalin (amphetamin/speed).

  Ingen ved egentligt hvad der foregår og hvorfor. Alle er enige om, at det er stigende problem. Jeg har læst flg årsager: Det er arveligt – det er socialt betinget – det kommer af allergi – visse sociale områder… – fosterproblemer – fødselsproblemer – snorkning, der giver søvnapnø – miljø – tilsætningsstoffer – osv osv – der er frit valg på hele hylden!

  Jamen, hvad skal vi med skolereformer, der gør skoledagen længere, når der ikke er nogen, der kan gå i skole? Hvad skal vi med arbejdsløshed, akutjob og jobskabelse, når der ikke bliver plads til disse unge på arbejdsmarkedet?

  Jeg er selv mor til en teenager, der har alle de diagnoser man kan klistre på en ung mand. Vi har aldrig kunnet få hjælp. Efter 2 år under dynen og et selvmordsforsøg ( med indlæggelse) får min søn, der nu er 19 år, 2115,- om mdr i kontanthjælp og 5 timers bostøtte. Min personlige historie er et mareridt, som jeg lige springer over her, men jeg ser bare en velbegavet ung mand, der langsomt smuldrer.

  Det største problem er mangel op viden og kompetance. Ingen ved noget, ingen kan tage ansvar og alle vil spare penge. Det er ihvertfald sådan det fungerer i Jammerbugt kommune. Både min søn og jeg har brug indsigt og handlestrategier – han har brug for behandling og kognitiv træning – jeg bruger de penge jeg har på psykolog, kinesiolog og kosttilskud. Jeg er tilkendt førtidspension – “så kan jeg bedre gå hjemme og hjælpe min søn”, som der blev sagt.

  Mit store juleønske er: at få delegeret al viden og relevant kompetance ud af kommunerne, og ind i muligvis centre, eller lignende. Jeg ser levende miljøer, hvor man arbejder med AL den viden der foreligger, og indser at vores viden er meget begrænset! Et sted, hvor man ser på de uanede potentialer, disse unge har! Stille og roligt kunne man kaste lys på området, anerkende det og endda ende med at finde ud af, hvad den egentlige årsag er, hvad der er sket i vores miljøer gennem de sidste 50 år.

  Jeg kan lige tilføje at jeg også sidder i bestyrelsen for de lokale Natteravnene. Der ser vi en tydelig tendens, nemlig fraværet af unge i det offentlige rum. For 10 år siden gik vi natteravnetur mellem slagsmål, rockere og ambulancer – idag går vi og fryser, mens vi spiser af de bolsjer, der er beregnet til de unge. Jeg er alvorligt bekymret for hvad der sker! Desværre ser vi ikke nogen mangel på narkohandlere, og der er heller ikke mangel på unge kunder!

  Med begge ben solidt plantet i problemet, vil jeg gerne takke Digets fond og alle implicerede fra Frederikshavns kommune. Jeg er så glad for at der er nogen der kan se, og nogen der syntes at vores unge er værdifulde! Jeg kan mærke julelyset luner lidt herovre også, og ser frem til at ringene vil brede sig! Jeg ønsker jer rigtig god arbejdslyst og masser af tid! Tillykke til deltagerne – de trænger!

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Digets Fond donerer et stort beløb til lokalt ADHD-initiativ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER