Et fuglepip stopper 5 vindmøller i Tamholt

Et fuglepip stopper 5 vindmøller i Tamholt

4. december 2012 - kl. 15:25 - af

Vindmølleprojektet i Tamholt er stoppet. Det er den sjældne rovfugl Rød Glente, der yngler i området, der ifølge Vattenfall vil forsvinde, hvis projektet gennemføres, og man har derfor valgt at standse projektet for at tage hensyn til den truede fugleart.

Det sker efter at Vattenfall Vindkraft har gennemgået et eksternt udkast til en VVM-redegørelse om påvirkningen af miljøet i det område, hvor den fredede rovfugl yngler.

Projektleder Hans Jakob Martinsen fra Vattenfall Vindkraft understreger, at selskabet strækker sig så langt som muligt for at løse problemerne på vejen mod målet.

”Vi har mødt mange udfordringer mod realiseringen af projektet ved Tamholt. Men udfordringen med den røde glente er den eneste, vi ikke har kunnet klare. Vi forsøger, så vidt det er muligt, at tage hensyn til både naturen, miljøet og naboerne, og med indholdet i redegørelsen er det helt klart at vi ikke kan fortsætte. Den røde glente har, i modsætning til andre fuglearter, sværere ved at omgås vindmøllerne, og dermed er risikoen for at den vil kollidere med møllevingerne større”, siger Hans Jakob Martinsen.

75 pct. af de lokale borgere var i følge en undersøgelse positive over for projektet med de fem vindmøller.

En kommentar til “Et fuglepip stopper 5 vindmøller i Tamholt” under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

En kommentar til “Et fuglepip stopper 5 vindmøller i Tamholt”

  • Hvis der er så mange af de lokale der er for det, kunne det være sjovt at høre fra dem. Det er kun folk der er imod dem, der skriver. Så hvis (og tror ikke det passer) der er så mange der er for. Så kunne det være rart at høre hvem det er.

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Et fuglepip stopper 5 vindmøller i Tamholt' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger