Sæby Apotek informerer: Pas på de små

Sæby Apotek informerer: Pas på de små

2. december 2012 - kl. 0:02 - af

Små børn har normalt ikke de store hudproblemer. De producerer selv de nødvendige hudfedtstoffer, der er nødvendige for at huden er sund og smidig, og en effektiv barriere mod omgivelserne.

Det er normalt ikke nødvendigt at bruge cremer til spædbørn, med mindre de lider af eksempelvis eksem.

Når de bades, så anvend så lidt og så mild sæbe som muligt, under tiden er vand tilstrækkeligt, eller man kan tilsætte lidt badeolie til vandet.

Der er dog et område som er særligt udsat, og vi afslører nok ingen dyb hemmelighed ved at nævne bleområdet. Når barnet er pakket ind i en ble og der kommer afføring og urin, er det en stor belastning af huden, især hvis bleen får lov at sidde lidt for længe. Det er derfor vigtigt at området rengøres omhyggeligt og blidt, husk at komme ind i alle hudfolder. Brug en blød vaskeklud eller lidt vat opvredet i vand med lidt babyolie, undgå fugtighedsservietter med parfume og andre unødvendige stoffer, dup huden tør f.eks. med en stofble, og tag dig tid, så huden får noget luft og bliver helt tør, det er god anledning til at tale med og aktivere sit barn, medens huden tørrer. Er numsen blevet rød skal huden smørres med creme eller salve når den er helt tør. Det kan være barriere creme der forbygger irritation og rødme, eller en creme der hjælper huden med at reparere sig selv.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Sæby Apotek informerer: Pas på de små' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER