Læs denne uges Finansbarometer lige her

Læs denne uges Finansbarometer lige her

28. november 2012 - kl. 0:09 - af

SaebyAvis bringer hver uge en analyse der er udarbejdet af Danske Markets Research, som er en afdeling af Danske Bank. Det er en uafhænging analyse der er henvendt til alle der interesserer sig for finansmarkedet, uanset hvilket pengeinstitut man benytter.

Nyt lavpunkt for F1-renten

Danmark

Vi fik i sidste uge tal for forbrugertilliden, der som ventet viste en betydelig stigning efter et stort fald i oktober. Forbrugertilliden, der steg fra -5,5 til -1,3, forsøger at indfange danskernes syn på deres og Danmarks økonomiske situation – både i dag og om et år. Den er derfor interessant, da den kan være en god indikator for, hvordan privatforbruget vil komme til at udvikle sig i den nærmeste tid. Og netop derfor er det vigtigt, at sidste måneds tal formentlig blot var et kortvarigt udsving. Det ændrer dog ikke ved, at også novembers niveau i bedste fald indikerer nulvækst i privatforbruget. Torsdag fik vi ligeledes tal for industriens investeringsforventninger til 2013. Her var forventningen, at investeringerne vil falde med 7 % til næste år. Omend der er stor usikkerhed om disse skøn, bidrager det til et billede, hvor det kan være svært at se, hvor efterspørgslen skal komme fra i den nærmeste fremtid. Privatforbruget synes stagnerede, og eksporten faldt med hele 5,3 % fra august til september. Samtidig er nøgletallene blandt Danmarks største samhandelspartnere ikke imponerende, hvorfor det kan være svært at se eksporten stige betydeligt på kort sigt. En mulighed er dog, at boligejere med FlexLån, som det ser ud nu står til at spare penge på boligydelsen næste. Nogen af disse penge kunne man forestille sig vil gå til forbrug.

Renter

I sidste uge påbegyndte Realkredit Danmark den store årlige auktion af FlexLån. Det ser i øjeblikket ud til, at kontantlånsrenten på de 1-årige Flexlån, som fortsat er det dominerende Flexlån, vil falde til cirka 0,5 %. Dette er et betydeligt fald i forhold til sidste år, hvor renten havnede på også meget lave 1,24 %. Dermed står danske boligejere til at kunne spare ca. 135 kr. om måneden efter skat ved et lån på 1. mio. kr., hvor der betales afdrag og 385 kr. på et lån uden afdrag. De meget lave renter afspejler for det første den økonomiske krise i Europa, en krise, der generelt set har skubbet renterne ned på rekordlave niveauer i de stærke lande i Europa. I Danmark er renten dog ekstraordinært lavt, da investorerne ser Danmark som en sikker havn i en tid, hvor der er stor usikkerhed – bl.a. omkring udviklingen i euroområdet. Det kommer boligejerne til gavn i form af ekstremt lave renter – men desværre er bagsiden af medaljen, at den europæiske krise også er en del af forklaringen på den meget skuffende økonomiske udvikling herhjemme.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Læs denne uges Finansbarometer lige her ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER