Forær penge væk – uden at have nogen

Forær penge væk – uden at have nogen

18. november 2012 - kl. 13:23 - af

Vil du gerne sikre dig, at dine efterkommere betaler så lidt i boafgift som muligt, når den dag kommer, kræver det ofte planlægning i god tid. En af metoderne er løbende at forære penge til sine efterkommere, så man hvert år udnytter den afgiftsfrie bundgrænse. Og man behøver ikke engang at have rede penge for at kunne gøre dette.

Det er ikke helt let at forære penge væk, hvis man ikke har nogen. Ofte har mange dog en pæn formue stående i boligen, som en dag vil tilgå arvingen. Men ikke uden at der betales afgift naturligvis.

Men ved at udstede gavegældsbreve til børnene, kan man kanalisere nogle af pengene udenom afgiften. I loven er det ganske vist direkte specificeret, at gæld til afdødes nærmeste slægtninge ikke kan anerkendes ved beregningen af boafgiften, hvis der ikke er tale om virkeligt ydede lån. Og det er jo ikke tilfældet med et gavegældsbrev. Så hvis man vil undgå afgiften, går operationen derfor ud på, at få gavegældsbrevet til at se ud som et reelt lån, eller at få gavegældsbrevet til at blive anerkendt som en reel gave. Hvis man ønsker, at gavegældsbrevet skal accepteres som reelt lån, må der enten betales renter af lånet og/eller skal der afdrages på gælden. Af skattemæssige årsager vil det være den bedste løsning, at gøre gældsbrevet rentefrit, men så til gengæld eksempelvis aftale et afdrag på 10 % om året.

Alternativt kan man også vælge at betale en lille smule i gaveafgift, for på den måde at få skattemyndighedernes accept af, at der rent faktisk er tale om en gave. Hvis gældsbrevet eksempelvis laves på 60.000 kr., så skal der kun betales afgift af 1300 kr., da den afgiftsfrie årlige bundgrænse er på 58.700 kr. . Til gengæld for denne beskedne afgift, bliver gaven officielt stemplet som livsgave, hvilket skattemyndighederne vil kunne få svært ved at se bort fra ved den senere opgørelse af boet.

Læs mere: Forældrekøb er gratis

Af Claus Forrai, finansbureauet.dk

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Forær penge væk – uden at have nogen ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER