Hørby Efterskole med på mountainbike

Hørby Efterskole med på mountainbike

17. november 2012 - kl. 12:39 - af

Skoven og naturen som sådan kan også bruges ved vintertide, hvilket eleverne på Hørby Efterskole får lejlighed til at opleve gennem et ny 2-hjulet undervisningstilbud – kørsel på mountainbike (MTB) – når det med tungen lige i munden går hen over stejle skråninger.

Der er ikke tale om et decideret valgfag, men hver mandag har eleverne mulighed for at komme ud og øve deres færdigheder på en mountainbike – et nyt tiltag, som er taget godt imod af eleverne.

– At køre på mountainbike er ikke bare noget man lige gør, fortæller lærer Morten H Kristensen. Det kræver en god balance, fremsynethed og reaktionsevne at få manøvreret cyklen gennem det ofte kupperede og ufremkommelige terræn.

– Eleverne får på den måde trænet mange færdigheder, de med fordel kan bruge i andet skolearbejdet. Samtidig er det en rigtig god konditionstræning med høj puls gennem den halvanden times tid cykelturen tager – det er knald hamrende sundt, slutter Morten H Kristsensen.

Eleverne kører i skolens nærområde, men afprøver også afmærkede ruter i henholdsvis Sæby og Frederikshavn. MTB–kørsel er noget, som mange, unge som voksne, dyrker i deres fritid  Denne form for motionscykling er i kraftig udvikling, og der er flere og flere afmærkede ruter rundt om i Danmark.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Hørby Efterskole med på mountainbike' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger