Spar Nord: Aktionærer godkender bankfusion

Spar Nord: Aktionærer godkender bankfusion

14. november 2012 - kl. 9:11 - af

Spar Nords aktionærer har netop sagt ja til at fusionere Spar Nord med Sparbank, og forudsat Finanstilsynets godkendelse er den nye bank med 320.000 kunder og 90 filialer over hele landet en realitet. Et overbevisende flertal af aktionærerne gav deres opbakning til fusionen på en generalforsamling i Aalborg tirsdag aften.

Fusionen mellem Danmarks 5. og 14. største retailbank er nu – forudsat Finanstilsynets godkendelse – en realitet.

Mandag stemte Sparbanks aktionærer med et overbevisende flertal ja til fusionen, og tirsdag aften gjorde Spar Nords aktionærer det samme. Godkender Finanstilsynet fusionen, er Spar Nord som det fortsættende selskab en bank med 320.000 kunder og et landsdækkende netværk af 90 filialer.

Klar til handling

Spar Nords administrerende direktør Lasse Nyby ser frem til for alvor at kunne komme i gang med integrationen af de to banker: – Vi har været meget grundige i vores forberedelser af fusionen, så nu er vi ivrige efter at komme videre, siger Lasse Nyby og fortsætter:

– Selv om jeg i sagens natur havde håbet at få aktionærernes opbakning til fusionen, og vi selvfølgelig har forberedt os på et ja fra aktionærerne, så er det jo først nu, vi for alvor kan begynde at sætte handling bag de ord og visioner for fremtiden, vi har lagt frem i fusionsplanen.

Stor konkurrencekraft

Fusionen betyder ifølge Lasse Nyby først og fremmest, at Spar Nord får styrket sin konkurrencekraft. Dels fordi fusionen skaber en bank med en stærk markedsposition i Nordjylland, Midt- og Vestjylland samt en lang række større byer i det øvrige Danmark, dels fordi fusionen udløser et stort potentiale for positiv synergi.

– Når integrationen er på plads, forventer vi, at der vil være synergier på cirka 130 millioner kroner om året. Blandt andet fordi vi fremover kun skal drive ét hovedsæde, og fordi vi planlægger at sammenlægge filialer i de områder, hvor der er et geografisk overlap, uddyber Lasse Nyby.

Fortsat kundevækst

Selv om fusionen i de kommende måneder medfører en række praktiske opgaver, så ændrer det ikke ved Spar Nords målsætning om at tiltrække nye kunder. Alene i årets første tre kvartaler lykkedes det Spar Nord at tiltrække næsten 9.000 nye kunder netto til banken, og den udvikling skal fortsætte:

– Vi tilstræber på alle måder at gøre integrationen til en god oplevelse for kunderne, og derfor forventer vi også at kunne fastholde den tiltrækningskraft, vi har haft på danskerne de seneste år, siger Lasse Nyby.

Han understreger i den forbindelse, at kunderne i Sparbank som udgangspunkt beholder deres nuværende bankrådgiver. Fusionen vil dog betyde, at Sparbank-kundernes hæve- og betalingskort skal udskiftes. Allerede torsdag samles de to bankers hjemmesider på www.sparnord.dk, og senere integreres netbanken også.

– Vi har en stor bunke praktiske opgaver foran os med alt fra udskiftning af kort, facadeskilte og brevpapir til integration af it-systemer, men vi er godt forberedte, og alt kører efter planen, siger Lasse Nyby afsluttende.

Om Spar Nord (efter fusionen)

Med flere end 320.000 kunder, cirka 1.650 medarbejdere og 90 lokale banker (filialer) over hele landet er Spar Nord blandt de største banker i Danmark. Banken har gennem finanskrisen hvert år leveret trecifrede millionoverskud og landede i 2011 et overskud før skat på 345 millioner kroner.

Spar Nord ejes af flere end 125.000 aktionærer.

For yderligere information se www.sparnord.dk

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Spar Nord: Aktionærer godkender bankfusion ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER