Ordet er frit: Hørbyborgere – Vågn op

Ordet er frit: Hørbyborgere – Vågn op

12. november 2012 - kl. 9:16 - af

På Børne- og Ungdomsudvalgets møde d. 8. november fremlagde partierne bag budget 2013 forslag til besparelser indenfor udvalgets område. Heraf fremgår blandt andet en besparelse på 250.000 kr. på Skolefritidsordningen, som skal opnås ved, at børnene i Skolefritidsordningen i Hørby og Dybvad samles i Dybvad. Samtidig står der i forslaget, at der skal gøres en indsats for, at det skal være omkostningsfrit for forældre i Hørby, at deres børn skal transporteres frem og tilbage fra Dybvad Skole. Endeligt kan man i forslaget læse, at der henover de kommende år bliver tale om en øget forældrebetaling til SFO.

Reelt betyder forligspartiernes forslag, at SFO-børn fra Hørby dagligt risikerer før skolegangen at skulle transporteres til Dybvad. Derefter skal de retur til Hørby, hvor indskolingen foregår, og efter endt skolegang tilbage til SFO i Dybvad. Dette kan blive for forældrenes egen regning, samtidig med at der sker øget betaling for at blive passet i SFO.

Der skal ikke megen fantasi til at regne ud, at en sådan ordning med en voldsomt opsplittet hverdag for SFO-børnene hurtigt vil ophøre, og at indskolingen samles i Dybvad.
I august 2008 flyttede man eleverne fra Hørby Skoles 7. klasser til Dybvad. I august 2010 nedlagde man skolerne i Hørby og Dybvad og lod dem genopstå med én ledelse under navnet Hørby-Dybvad Skole, men med ledelsen placeret i Dybvad og med en afdelingsleder i Hørby. Reelt betyder dette, at det nu ikke kræver en politisk beslutning at lukke Hørby Skole, men at det er en beslutning, der kan tages på administrativt niveau. Byrådsmedlem Pia Karlsen fra Venstre udtaler i Nordjyske lørdag d. 10. november, at det for Venstre er vigtigt at undgå lukning af landsbyskoler. Tilsyneladende er det mere spiseligt for politikere i Skagen og Frederikshavn at gennemføre besparelser, når de rammer i en fjernere ende af kommunen. Hvis ovennævnte besparelsesforslag gennemføres, vil det være med til trække tæppet væk under fortsat skoledrift i Hørby. Jeg vil derfor stærkt opfordre borgere i Hørby til at lægge pres på deres politikere, så forslaget fjernes.

Steen Jensen

Humlevej 21 Hørby

9300 Sæby

2 kommentarer til “Ordet er frit: Hørbyborgere – Vågn op” under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

2 kommentarer til “Ordet er frit: Hørbyborgere – Vågn op”

 • Ja 7 klasse kom til Dybvad 4-5-6 klasse ØV ØV . det var da S var ved magten i

  Frederikshavns kommune , Vi gik på valg med ikke at lukke oplandsskoler

  og det har vi ikke gjordt 🙂 Ja Hørby slås for Hørby Klub der er ikke meget at

  sparer ved at kører vores børn frem og tilbage i busser 🙂 Husk S er ude i at

  lukke endnu 3 landsbyskoler , vi skal bevarer det vi har 😉

 • Paul Rode Andersen

  Steen Jensens påstande er grundløse. Hørby/Dybvad skole har længe ønsket, at de små børn ikke blev spredt efter skoletid i Hørby Børnehus og Dybvad SFO, så der kunne skabes sammenhæng og helhed i børnenes hverdag.
  Et byrådsflertal har stillet forslag om at etablere en SFO 1, således at pasningsforholdene i Hørby/Dybvad bliver som andre steder i kommunen.
  Der er ikke taget stilling til, hvor SFO ‘ en skal ligge, men det vil være naturligt at placere den der, hvor de yngste børn går i skole, nemlig i Hørby.

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Ordet er frit: Hørbyborgere - Vågn op' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER