Sæby Apotek informerer om rygestop

Sæby Apotek informerer om rygestop

11. november 2012 - kl. 0:50 - af

Der er næppe nogen der er i tvivl om at rygning er skadeligt, både for rygeren, men også for omgivelserne. Apoteket har i denne måned fokus på lungesygdommen Kronisk Obstruktiv Lungesygdom – i daglig tale: KOL. Vi skrev om sygdommen for 2 uger siden https://saebyavis.dk/?p=49778 og den medicinske behandling. Vi har derfor altid fokus rygestop – fordi rygning er langt den hyppigste årsag til KOL.

Er man ryger, men ikke lider af KOL, vil et rygestop kunne forhindre at man udvikler sygdommen, har man allerede KOL kan et rygestop forsinke eller helt forhindre forværring af symptomerne.

Et rygestop er en stor beslutning, det tager tid og kræfter at komme ud af nikotinafhængigheden. Der er ikke to rygestop der er ens. Nogle prøver ”en kold tyrker,” et rygestop uden hjælp fra nikotinerstatning. Det er langt de færreste der formår at holde rygestoppet ved denne metode – ikke engang en rygrad af stål er nok når hjernen begynder at mangle nikotin.

En anden kendt metode er rygestop med hjælp fra nikotinerstatninger, på apoteket kan du få rådgivning om hvilke produkter og hvilke styrker der er relevante for dig at bruge. Chancerne for at forblive røgfri er langt bedre når man bruger nikotinerstatning, men om det lykkes afhænger stadig af en selv. Et rygestopkursus kan være en hjælp til at fastholde rygestoppet.

Hvis man gerne vil stoppe med at ryge, men ikke er parat til at opgive tobakken helt, kan en langsom overgang fra tobak til nikotinerstatning være løsningen. Rygereduktion har gavnlig effekt selv i det små. På apoteket kan du få en plan for overgang fra tobak til nikotinerstatning. I begyndelsen erstattes kun en lille del af den daglig tobak med nikotinerstatning – efter et par måneder er det meste af tobakken blevet erstattet. Når al tobak er erstattet med nikotinprodukter, kan man begynde at reducere mængden af nikotin. Et rygestop på denne facon tager længere tid end et med fuldstændig nikotinerstatning fra dag 1, men for nogle vil chancerne for at forblive røgfrie være stærkt forbedrede.

Når det handler om rygestop er det vigtigste at man kvitter tobakken – det er tobakkens øvrige indholdsstoffer der har den største skadelige effekt på kroppen og ikke nikotinen.

Hvis du overvejer et rygestop eller rygereduktion, kan vi på apoteket hjælpe dig med informationsmateriale og prøver på visse nikotinerstatningsprodukter, så du har bedre baggrund for at tage den endelige beslutning.

Vi glæder os til at se dig!

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Sæby Apotek informerer om rygestop' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger