Har du tid og lyst til at hjælpe en ung i uddannelse?

Har du tid og lyst til at hjælpe en ung i uddannelse?

10. november 2012 - kl. 14:41 - af

I Frederikshavn Kommune har man det sidste halve år arbejdet på at etablere et Frivilligt Netværksmentorkorps, som skal støtte unge 15-25 årige. Det har man blandt andet gjort, fordi en gruppe af vores unge har brug for en ”hånd i ryggen” for at komme godt videre med uddannelse, arbejde eller fritidsaktiviteter. En gruppe af unge har ikke et netværk, der kan støtte dem og flere af dem, har heller ikke et positivt netværk blandt jævnaldrende. Det er flere steder i landet lykkedes, at få frivillige til at gå ind og hjælpe unge på en god måde – at være en del af den unges netværk og hjælpe den unge til at skabe eget netværk. Der er allerede 11 frivillige, der har meldt sig til korpset. De er i alderen 32-64 år – med vidt forskellige baggrunde og erfaringer. Én ting har de dog til fælles – de lyst til at gøre en forskel for en ung.

Projektet er i etableringen støttet med midler fra Det Lokale Beskæftigelsesråd og løber frem til udgangen af maj 2013. Der er allerede 8 unge, der har fået en mentor. Der unge fortæller bl.a., at en mentor er en stor og vigtig støtte for dem i hverdagen.

De vigtigste egenskaber en frivillig mentor skal have er evnen og lysten til at lytte, forstå og komme med modspil. Der har i første omgang været afholdt 2 informationsmøder i Frederikshavn. Nu er de næste 2 planlagt til afholdelse i Sæby og Skagen. Her håber man på et godt fremmøde. Man binder sig ikke på forhånd til at sige ja til at være med – det er helt fint bare at komme og høre mere om det frivillige arbejde.

Orienteringsmødet i Sæby er d. 27.11.12 kl. 19.00 – 21.00 i Manegen, Rådhuspladsen 2, Sæby Orienteringsmødet i Skagen er d. 26.11.12 kl. 19.00 – 21.00 i Foreningsbygningen i Kulturhus Kappelborg, Skolevej 5, Skagen.

Er man blevet nysgerrig, kan man kontakte projektkoordinator Margaretha Cedergren og høre mere om Frivilligt Netværksmentorkorps i Frederikshavn kommune. Margaretha kan kontaktes på mail: mace@frederikshavn.dk eller tlf. 98 45 72 22 / 20 72 00 12. Det er også hertil tilmelding til info-møderne sker.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Har du tid og lyst til at hjælpe en ung i uddannelse?' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER