Gymnasiet trækker i eleverne fra Hørby Efterskole

Gymnasiet trækker i eleverne fra Hørby Efterskole

10. november 2012 - kl. 10:07 - af

En målsætning i Danmark er, at 95 % af en ungdomsårgang skal have en ungdomsuddannelse, og således inviterede Hørby Efterskole i den forgangne uge vejledere fra en lang række ungdomsuddannelser inden for til en uddannelsesaften for eleverne og deres forældre.

Der er stadig mange måneder til start på en ungdomsuddannelse for Hørby-eleverne og efterskoleåret 2012/13 er kun lige kommet rigtigt i gang, men allerede til februar skal eleverne foretage deres valg, hvorfor det er nu, der skal fokus på de muligheder, der er.

I disse måneder er der brug for samtalerne med skolevejleder Mette Ravnholt fra Hørby Efterskole, der har tilrettelagt et forløb, så alle elever får mulighed for individuel vejledning, men endnu er det for tidligt at sige noget om, hvordan valget falder ud for eleverne, når det endelige skema skal udfyldes – altså til hvilke ungdomsuddannelser de går, når året på Hørby er slut.

Ser man på tendensen fra de tidligere år, så er det STX – det almene gymnasium – der trækker flest elever fra Hørby Efterskole, og således er 35 % af årgangen 2011/12 begyndt på gymnasiet, ligesom HTX – det tekniske gymnasium – også trækker godt i eleverne og har i august modtaget 12 % af de elever, der sidste år var efterskolelever i Hørby.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Gymnasiet trækker i eleverne fra Hørby Efterskole' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER