Hjertet var i fokus torsdag aften i Manegen

Hjertet var i fokus torsdag aften i Manegen

9. november 2012 - kl. 10:47 - af

Hjerteforeningens lokalkomité for Sæby har sammen med projekt Parat til hjertestart holdt et arrangement i Manegen i Sæby, hvor hjertet var i fokus.

Som start orienterede lokalkomitéens formand, Kisser Olesen, om Hjerteforeningen og de mål, foreningen har for at nedbringe antallet af hjerte-kar-sygdomme.

Derefter fortalte kardiologisk overlæge, ph.d., Gitte Nielsen, Sygehus Vendsyssel, om hjertets funktion, blodpropper, smerter i brystet og de mange symptomer, der gør, at man skal lytte til kroppens signaler. De omkring 60 tilhørere fik en klar opfattelse af, hvornår der behandles på sygehus i Aalborg, Hjørring eller Frederikshavn.

Gitte Nielsen fortalte endvidere om de mange behandlingsformer, man i dag har for at forebygge og helbrede. Desuden beskrev hun, hvorledes Sygehus Vendsyssel på mange områder er meget langt fremme på området. Bl.a. disponerer man over en helt ny CT-scanner til ambulant behandling.

Afslutningsvis orienterede projektsygeplejerske Karen P. Andersen, projekt Parat til Hjertestart, om det tilbud, man sammen med Trygfonden, Frederikshavn Kommune og Region Nordjylland tilbyder alle borgere i Frederikshavn Kommune om at lave livgivende hjerte-lunge-redning.

Ud fra devisen ”Dine hænder kan redde liv – kan du?” er det målet at øge chancerne for at overleve et hjertestop ved, at så mange borgere som muligt i Frederikshavn Kommune bliver uddannet i ”Parat til hjertestart”. Projektet er et samarbejde mellem Hjerteforeningen, Trygfonden, Region Nordjylland og Frederikshavn Kommune. Det startede den 1. april i år og løber frem til oktober 2013. Yderligere oplysninger om projektet kan fås hos Jyta Popik, Karen P. Andersen eller Jane B. Andersen tlf. 20495510 eller via www.parattilhjertestart.dk

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Hjertet var i fokus torsdag aften i Manegen' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER