Hjertet var i fokus torsdag aften i Manegen

Hjertet var i fokus torsdag aften i Manegen

9. november 2012 - kl. 10:47 - af

Hjerteforeningens lokalkomité for Sæby har sammen med projekt Parat til hjertestart holdt et arrangement i Manegen i Sæby, hvor hjertet var i fokus.

Som start orienterede lokalkomitéens formand, Kisser Olesen, om Hjerteforeningen og de mål, foreningen har for at nedbringe antallet af hjerte-kar-sygdomme.

Derefter fortalte kardiologisk overlæge, ph.d., Gitte Nielsen, Sygehus Vendsyssel, om hjertets funktion, blodpropper, smerter i brystet og de mange symptomer, der gør, at man skal lytte til kroppens signaler. De omkring 60 tilhørere fik en klar opfattelse af, hvornår der behandles på sygehus i Aalborg, Hjørring eller Frederikshavn.

Gitte Nielsen fortalte endvidere om de mange behandlingsformer, man i dag har for at forebygge og helbrede. Desuden beskrev hun, hvorledes Sygehus Vendsyssel på mange områder er meget langt fremme på området. Bl.a. disponerer man over en helt ny CT-scanner til ambulant behandling.

Afslutningsvis orienterede projektsygeplejerske Karen P. Andersen, projekt Parat til Hjertestart, om det tilbud, man sammen med Trygfonden, Frederikshavn Kommune og Region Nordjylland tilbyder alle borgere i Frederikshavn Kommune om at lave livgivende hjerte-lunge-redning.

Ud fra devisen ”Dine hænder kan redde liv – kan du?” er det målet at øge chancerne for at overleve et hjertestop ved, at så mange borgere som muligt i Frederikshavn Kommune bliver uddannet i ”Parat til hjertestart”. Projektet er et samarbejde mellem Hjerteforeningen, Trygfonden, Region Nordjylland og Frederikshavn Kommune. Det startede den 1. april i år og løber frem til oktober 2013. Yderligere oplysninger om projektet kan fås hos Jyta Popik, Karen P. Andersen eller Jane B. Andersen tlf. 20495510 eller via www.parattilhjertestart.dk

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Hjertet var i fokus torsdag aften i Manegen' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger