Ordet er frit: Mystisk undersøgelse?

Ordet er frit: Mystisk undersøgelse?

8. november 2012 - kl. 1:08 - af

Ifølge Nordjyske d. 30/10 påstår energiselskabet Vattenfall gennem firmaet 4B Analyse & Marketing, at have lavet en uvildig undersøgelse af lokalbefolkningens holdninger til vindmølleprojekt  ”Tamholt”  ved Understed/Øksenhede. Helle Krogsgaard fra Protestgruppen mod mølleprojektet har fra 4B fået oplyst, at der er ringet til 600 husstande i området, det må betyde, at alle i en temmelig stor radius af den tænkte mølleplacering skulle være blevet kontaktet af analysefirmaet 4B. Hverken jeg eller nogen anden der offentligt og gennem indsigelser til Kommunen har udtrykt modstand mod møller ved Tamholt er tilsyneladende blevet kontaktet af 4B, det virker påfaldende, hvordan kan det med 600 opringninger til et lokalområde overhovedet lade sig gøre at undgå de der har ytret sig offentlig mod projektet?

Ved aktindsigt hos Kommunen er det muligt for alle at se, hvem der har gjort indsigelse mod mølleplanerne, denne mulighed har også Vattenfall og 4B, Jeg har naturligvis intet grundlag for at påstå, at der er skelet til indsigelsesmaterialet ved udarbejdelsen af den telefonliste, 4B hævder at have benyttet, i så fald ville undersøgelsen jo heller ikke være uvildig, som den hævdes at være, selvom den er bestilt og betalt af Vattenfall. Det er vel næppe tilfældigt, at denne ”meningsmåling” offentliggøres kort før, Plan og Miljø udvalget skal træffe beslutning om vindmølleprojekt  ”Tamholt”. Det havde tjent Vattenfalls image bedre, hvis de som det første trin i planlægningen havde spurgt lokalbefolkningen og ikke lavet noget, der ligner en desperat handling for at påvirke politikerne i sidste øjeblik.  Forhåbentlig er vore politiske beslutningstagere i Frederikshavn Kommune ikke mere blåøjede end at de kan gennemskue Vattenfalls kejtede forsøg på at få det sidste ord i ”Tamholt” sagen, men nu da Plan og Miljø udvalgets afgørelse er udsat til d. 4/12, må ”krigen” siges at trække lidt i langdrag.

Jan Thomsen

Øksenhedevej 4

9300  Sæby

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Ordet er frit: Mystisk undersøgelse?' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER