Biler i masseudskridning på våd vejbane

Biler i masseudskridning på våd vejbane

5. november 2012 - kl. 11:24 - af

Omkring 2000 bilister fik udfordret deres køreevner, inden vinteren sætter ind.

Du kører med 50 km/t på en lige vej. Foran dig kommer et blødt venstresving. Vejbanen er våd. Pludselig skrider bagenden ud, og bilen snurrer rundt.

Heldigvis holder bilerne bag ved dig stille, og ulykken er undgået. Udskridningen er nemlig planlagt og foregår på Køreteknisk Anlæg i Nørresundby. Det var GF Forsikring, der i weekenden inviterede bilister fra hele landet på glatbane til den såkaldte GF Sikkerhedsdag, som løb af stablen i 18 byer over hele landet. Mange af deltagerne mærkede for alvor adrenalinen pumpe, da de satte sig bag rattet i deres bil for at opleve, hvordan den kan reagere, når man bevæger sig ud i den kommende vinters glatte føre.

Sund fornuft giver overskud til bilisterne
Deltagerne fik sig en lærerig oplevelse og sparer samtidig deres forsikringsselskab – og dermed sig selv – for tusindvis af kroner, hvilket Jens Jørgen Vinther fra GF Forsikring i Frederikshavn og Hjørring naturligvis er glad for. Det betyder nemlig, at GF’s bilkunder får flere penge retur, når året er omme.
– For os er det sund fornuft at invitere vores bilister til GF Sikkerhedsdag. Vi er et af GF’s lokale forsikringskontorer med overskudsdeling på bilforsikringerne – det betyder helt konkret, at hver gang vores bilister undgår en skade, kommer det alle til gode. Dette princip resulterede i, at GF på landsplan betalte 143 mio. kroner retur til bilisterne i foråret 2012, fortæller Jens Jørgen Vinther. Hvis bilisterne i GF undgår alt for mange skader resten af året, forventer selskabet også at kunne betale et pænt beløb tilbage til kunderne til næste forår.

Hjælp til selvhjælp – og til andre
Prisen for at deltage er 100 kroner, som går ubeskåret til GF Sikkerhedspris, der uddeles til gode lokale trafikinitiativer over hele landet. Sidst blev det til 257.000 kroner, der blev uddelt til fire forskellige projekter landet over, forklarer Jens Jørgen Vinther og fortsætter, – Man hjælper derfor ikke kun sig selv ved at blive en bedre bilist, man gavner samtidig den generelle trafiksikkerhed i Danmark.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Biler i masseudskridning på våd vejbane' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger