Videnscenter skal gøre os klogere på overvægtige børn

Videnscenter skal gøre os klogere på overvægtige børn

2. november 2012 - kl. 11:40 - af

Overvægt og fedme er et stort og stigende problem i Danmark. Samtidig er det et område, hvor der er behov for udvikling og fælles initiativer mellem kommuner og regioner.

I Nordjylland skal et videnscenter for svært overvægtige børn, ”Videnscenter for Børneadipositas”, være med til at give viden om, hvad der bedst kan hjælpe børn til et slankere liv.

Politikerne i Region Nordjylland har i budgetaftale 2013 bevilget en startsum til oprettelse af Videnscenter for Børneadipositas (svær overvægt). Målet er, at centret skal yde rådgivning til de nordjyske kommuner og samtidig fange de børn, som er i risikogruppen for at få følgesygdomme på grund af svær overvægt.

Regionsrådsformand Ulla Astman siger om behovet for at oprette et videnscenter:
– Kommunernes tilbud til overvægtige børn er i dag spredte. Vi ønsker med videnscentret, at vi fra regionens side kan levere ekspertise og rådgivning til de nordjyske kommuner, så vi i langt højere grad kan spotte og sætte ind over for de børn, som kan være i risikogruppen for at udvikle følgesygdomme på grund af overvægt, siger regionsrådsformand Ulla Astman.

Høster viden fra pilotprojekt
Videnscentret kommer til at holde til på Børneafdelingen på Aalborg Sygehus, som for ni måneder siden etablerede et pilotprojekt med Aalborg kommune om netop samarbejdet om overvægtige børn på tværs i sundhedsvæsnet.
Hidtil har 23 børn fra Aalborg kommune deltaget i projektet, hvor de er blevet screenet for tilgrundliggende sygdomme og følgesygdomme.
Af disse børn har det for eksempel vist sig, at fire har stor risiko for at udvikle type 2 diabetes og, at tre af børnene har forhøjet kolesteroltal.

– Vi ved, at der er stærkt brug for at finde frem til effektive behandlingstilbud på sygehusene, og der er behov for forebyggende løsninger i kommunerne. Vi glæder os derfor til at oprette et videnscenter, hvor vi samler ekspertisen og breder viden ud til de nordjyske kommuner, så vi kan styrke arbejdet med at nedbringe antallet af svært overvægtige børn, siger børnelæge Ronni Bengtson Jacobsen fra Børneafdelingen på Aalborg Sygehus.

Planen er, at de nordjyske kommuner fremadrettet skal inddrages i samarbejdet med videnscentret via Sundhedsaftalerne.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Videnscenter skal gøre os klogere på overvægtige børn' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER