Fordomme om fængslede skudt i sænk i Volstrup

Fordomme om fængslede skudt i sænk i Volstrup

2. november 2012 - kl. 13:10 - af

Sognepræst Helge Morre Pedersen, Albæk-Lyngså, besøgte i denne uge Graverboligen ved Volstrup Kirke, hvor han holdt et spændende og medrivende foredrag om sit virke som arresthuspræst ved en sogneeftermiddag.

Der var et pænt stort fremmøde, som var kommet for at lytte, stille spørgsmål og blive klogere på den del af vort samfund. Og tilhørerne blev ikke skuffede, for Helge Morre Pedersen gav en levende beskrivelse af, under hvilke forhold de indsatte lever.

Hvordan vil det påvirke dig ikke at kunne lukke eller åbne din dør, som det passer dig?

Hvordan vil det påvirke dig ikke at kunne tale med dine kære, når det passer dig?

Hvordan vil det påvirke dig ikke selv at kunne bestemme, hvad du skal spise?

Hvordan vil det påvirke dig ikke at kunne være sammen med dine børn, når det passer dig?

Hvordan vil det påvirke dig kun at få ganske kortvarigt besøg af et familiemedlem og det under overvågning?

Der er mange grunde til at de indsatte oplever frihedsberøvelsen som en svær situation. Det giver mange tanker, som de ikke kan dele med hinanden, og her kommer præsten ind som den ”overtryksventil”, der skal tage de værste frustrationer ved at være den, man kan betro sig til uden for systemet, da han har tavshedspligt. Han sladrer ikke til fængselsbetjentene, politiet eller fængselsledelsen. Han er den, der kan rumme de sværeste følelser hos de indsatte. Ham kan man betro sig til, uden at det koster negative konsekvenser.

Helge Morre Pedersen har igennem nogle år arbejdet på, at der skal indrettes en kirke i arresthuset, så der kan holdes gudstjenester en gang imellem. Det ser nu snart ud til at lykkes. Ved gode menneskers hjælp er der lavet arkitekttegninger, udkast til altertavle og fonde har givet tilsagn om bidrag til klaver, altersølv osv., så Ordet også kan lyde i arresthuset i nogle smukke rammer.

Vi ønsker de indsatte tillykke med dette initiativ!

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Fordomme om fængslede skudt i sænk i Volstrup' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER