Ældre kan fremover få bankproblemer

Ældre kan fremover få bankproblemer

2. november 2012 - kl. 0:03 - af

Det kan få alvorlige konsekvenser for de ca. 360.000 ældre, der aldrig har været på internettet, når mange bankfilialer i Danmark lukkes. De ældre rammes i forvejen hårdt af, at næsten al kommunikation med de kommunale myndigheder kommer til at foregå på nettet, fortæller epn.dk.

For de ældre får det de konsekvenser, at folkepension, førtidspension, boligstøtte og andre ydelser kommer ind under Udbetaling Danmark, et nyt system, som er en aftale indgået i 2010 mellem regeringen og KL, og som skulle få flere danskere til at bruge internettet i stedet for at henvende sig direkte til kommunerne.

“Det er såmænd ikke kun de mange ældre, der rammes. Andre undersøgelser viser, at der også er mange under 65 år, der heller ikke bruger internettet”, siger Peter Halkjær fra Ældresagen.

I Ældresagen forstår man ikke, at bankerne går så målrettet efter at forlade den personlige kontakt.

Peter Halkjær opfordrer ældre til at skifte bank, hvis deres egen filial tæt på lukker, og de fortsat vil have personlig kontakt.

“Det virker, som om danskerne måske har lidt svært ved at tage beslutningen om at skifte bank. Jeg tror, mange glemmer, at det faktisk er meget let. Typisk vil den nye bank sørge for alt papirarbejdet,” siger Peter Halkjær.

Mange ældre overlader det til deres børn at tage sig af bankforretningerne, skatten og pensionspapirerne, når det skal ske via internettet. Men det kan giver endnu flere problemer.

“Der er spørgsmålet om personlige koder til netbanken og adgangen til digital signatur. Den slags bør man i princippet holde for sig selv”, siger Peter Halkjær.

Han siger videre, at det kan være en fordele for de ældre at bruge dankort, for det sikrer, at man ikke længere behøver at ligge inde med store kontante beløb, hvilket mindskes risikoen for tyverier og hjemmerøverier.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Ældre kan fremover få bankproblemer ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER