Søfart, skibsvrag og marinarkæologi

Søfart, skibsvrag og marinarkæologi

31. oktober 2012 - kl. 15:08 - af

Ud for Voerså rager Stensnæs langt ud i havet som et undersøisk rev. Der har gennem århundreder været en intensiv sejlads langs Vendsyssels kyster på søvejen fra Østersøen og Østeuropa, op gennem Kattegat til
Nordsøen, Vesteuropa og den øvrige verden. Der har derfor været stor opmærksomhed omkring sikkerheden til søs i farvandet omkring Vendsyssel, hvor mange skibe gennem tidens løb er strandede på lumske rev som Stensnæs.

Ovenstående emne vil museumsinspektør Jens Thidemann fra Nordjyllands Kystmuseum i Sæby afholde foredrag om samt vise billeder på stort lærred på Voerså Museum tirsdag 13. november 19.00.

Søfarten langs Vendsyssels kyster og sikkerhed til søs i forbindelse med strandinger og forlis kommer foredragsholderen også ind på.

Nordjyllands Kystmuseum er et blandt fem museer i Danmark, der har marinarkæologisk ansvarsområde, og skibsvragene omkring Nordjylland og på Stensnæs er en stor del af Kystmuseets marinarkæologiske arbejde, som der også vil blive fortalt om i foredraget.

Alle er velkomne og entréen er gratis – dog skal der betaler kr. 25 – for kaffe med brød.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Søfart, skibsvrag og marinarkæologi' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER