Læs denne uges Finansbarometer lige her

Læs denne uges Finansbarometer lige her

31. oktober 2012 - kl. 0:01 - af

SaebyAvis bringer hver uge en analyse der er udarbejdet af Danske Markets Research, som er en afdeling af Danske Bank. Det er en uafhænging analyse der er henvendt til alle der interesserer sig for finansmarkedet, uanset hvilket pengeinstitut man benytter.

Forbrugertillid taler imod forbrugsopsving

Danmark

I sidste uge viste Danmarks Statistiks forbrugertillidsindikator et faldt fra -2,2 i september til -5,5 i oktober. Dermed er indikatoren er nu tilbage på laveste niveau siden januar. Det taler desværre imod det opsving i forbruget, som man har kunnet håbe på efter de seneste tal for dankortomsætningen. Faldet skyldes især en betydeligt mere negativ vurdering af familiens egen og af hele Danmarks aktuelle økonomiske situation. Men forventningerne til udviklingen i landets økonomi, og i arbejdsløsheden, er også blevet mere pessimistiske. Til gengæld er forbrugerne blevet lidt mere optimistiske, når det gælder udsigterne for deres egen økonomi.

Forbrugertilliden er nu så lav, at det svarer til en klar tilbagegang i privatforbruget. Det skal man dog tage med et gran salt, for forbrugerne opfører sig ikke altid i tråd med deres forventninger. Det store fald i forbrugertilliden i slutningen af 2011 gav for eksempel ikke noget fald i forbruget.

Men omvendt er det altså svært at forestille sig, at forbrugerne for alvor vil begynde at omsætte en større del af indkomsten i forbrug frem for opsparing, når pessimismen er så udbredt. Vores bedste bud er, at forbruget kommer til at stige nogenlunde i takt med, at den disponible indkomst stiger. Det er bare ikke noget rigtigt opsving, og med de ikke alt for lyse udsigter for resten af Europa betyder det, at der hverken hjemmefra eller udefra rigtig er noget, der kan trække dansk økonomi i gang og få ledigheden til at falde.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Læs denne uges Finansbarometer lige her ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER