Norge og Danmark spiller op til hinanden – i Sæby

Norge og Danmark spiller op til hinanden – i Sæby

20. oktober 2012 - kl. 13:17 - af

I weekenden 27. -28. oktober mødes musikerne fra Norge og Danmark for at sammensætte ét fælles “band” til indøvning af et koncertprogram, som præsenteres ved koncert på FRANK´S i Sæby.

Der er tale om 25 musikere fra Stavern i Norge og tilsvarende fra Sæby. Altså et 50 mands stort orkester, som helt unikt kan opleves af alle som har lyst til at overvære et moderne harmoniorkester/band spille populær musik, klasikere og måske også et enkelt ikke så kendt nummer.

Der er tale om et musikals initiativ, som Musikkorps Sæby har taget, for at udvikle det musikalske samarbejde med orkestrets venskabsorkester Stavern-Agnes Musikkorps fra Norge. Et sådant musikalsk møde mellem vore 2 orkestre, giver os alle et musikalsk løft og er samtidig super motivirende og inspirerende, at være en del af. Ja – vi føler faktisk at det er lidt unikt, at kunne være en del af et sådant musikalsk projekt – som formanden for Musikkorps Sæby – Inge Nørbjerg Rasmussen – udtrykker det.

Indøvningen tager sin begyndelse lørdag morgen kl. 09, hvor de første numre – som medlemmerne ikke har set før – skal afprøves og gennemøves. Og der er ingen tvivl om, at musikerne bliver presset til at yde deres ypperste, når dirigent Thor-Petter Thomsen svinger dirigentstokken og med sin professionalisme, formår at få alle musikkens udtryk frem i den mindste detalje.
De musikalske prøver fortsætter til kl. 16 om lørdagen, hvorefter der er fælles middag og socialt samvær i Musikhuset i Sæby.

Men allerede søndag formiddag skal musikerene var klar til øvelse igen og her skal numrene finjusteres og afpudses, så orkestret kan være klar til koncerten søndag eftermiddag.
Koncerten finder sted kl. 15,30 og der er fri entre for alle musikelskere. Kom og nyd den søndag eftermiddag med god musik, evt. suppleret med en kop eftermiddagskaffe/kage i hyggelige og maritime omgivelser.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Norge og Danmark spiller op til hinanden - i Sæby ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER