Handicaprådet: Massiv interesse for velfærdsteknologi

Handicaprådet: Massiv interesse for velfærdsteknologi

19. oktober 2012 - kl. 0:08 - af

Over 5.000 mennesker lagde vejen forbi den første Velfærdsteknologi- og Handicapmesse i Arena Nord i Frederikshavn den 13.-14. oktober.

Se, hør og kør!
Gæsterne på messen fik en oplevelse af, hvordan den nye velfærdsteknologi – fra spiserobotter i lækkert design til synsstyrede kørestole – kan give mennesker med nedsat funktionsevne et liv med mere selvbestemmelse og uafhængighed af andres hjælp. De mange spændende produkter gav anledning til livlig dialog på messens mere end 60 stande, hvor gæsterne både kunne se, prøve og få svar på deres spørgsmål om produkternes funktionalitet, kvalitet, pris, vedligeholdelse og meget mere.

– Mange vil gerne være med igen
Kurt Nielsen, formand for Handicaprådet i Frederikshavn Kommune, har en klar fornemmelse af, at Velfærdsteknologi- og Handicapmesse 2012 var en succes for både gæster og udstillere:

– Vi har i Handicaprådet satset stort. Med over 60 udstillere og 5.000 besøgende, der har givet meget positive tilkendegivelser om deres oplevelse af messen, må konklusionen være, at messen har levet op til ambitionen. Mange vil gerne være med igen næste år, og som formand for Handicaprådet er jeg 100 procent stemt for, at vi gentager succesen, siger Kurt Nielsen.

Alt under ét tag
Kurt Nielsen har et bud på, hvorfor så mange valgte at bruge efterårsferiens første weekend på messe i Arena Nord:

– Hele spektret af velfærdsteknologi og velfærdsservice var repræsenteret på messen, og det tiltrak mange professionelle fra bl.a. Esbjerg Kommune. Der var også rigtig mange familier med børn med nedsat funktionsevne blandt gæsterne. Jeg tror, at det betød meget, at de kunne se det hele ét sted, og at børnene kunne prøve smarte cykler og hurtige kørestole, spille bordtennis mod medaljevinderen Peter Rosenmeier fra Para-OL og opleve, hvor meget de faktisk kan, selv om de måske mangler et ben, fortæller Kurt Nielsen.

Nyt koncept virker
Med Velfærdsteknologi- og Handicapmesse 2012 fik arrangørerne afprøvet et helt nyt koncept, og kombinationen mellem messe, sportsaktiviteter og oplæg fra scenen viste sig at fungere. Flere hundrede mennesker strømmede ind i Arena Nord lige fra messen åbnede lørdag kl. 12. Publikum stod tæt omkring scenen, da professor Henrik Schärfe fra Aalborg Universitet kort tid efter den officielle åbning holdt et spændende foredrag under overskriften ”Forbliv menneske” om sine oplevelser med sin tvillingrobot Geminoid-DK. Hele lørdag eftermiddag var der trængsel omkring professoren og kopien af ham selv, som både smilede, blinkede og charmerede publikum.

De friske og fartglade fyre fra Team Wounded Racing havde pudset racerbilen og pokalerne, der vidner om, at teamet kan måle sig med de professionelle racerkørere. De har alle været aktive soldater i Afghanistan og har mén efter de kvæstelser, de har pådraget sig under krigen. Med deres brændende engagement og aktive indsats i racerteamet er de forbilleder for mange unge. De er fantastiske eksempler på, at man godt kan vinde store sejre, selv om man mangler begge ben!

Bordtennisspilleren Peter Rosenmeier var en kæmpe øjenåbner for, at hvor der er vilje, er der en vej. Han var – trods sit handicap – på banen hele weekenden, hvor han imponerede alle med sit store talent, sit smittende humør og sin inspirerende personlighed.

Fakta
Velfærdsteknologi- og Handicapmesse 2012 blev afviklet på initiativ af Handicaprådet i Frederikshavn Kommune med det formål at sætte spot på velfærdsteknologi som en løftestang for det enkelte menneske til at blive mere selvbestemmende, mere aktiv og få større livskvalitet.

Messen havde mere end 60 udstillere og ca. 5.000 besøgende fra hele landet.

Læs mere om Velfærdsteknologi- og Handicapmesse 2012 på www.frederikshavn.dk

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Handicaprådet: Massiv interesse for velfærdsteknologi' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger