Frimærker og stempler fra Hadsund-Aalborg Jernbane

Frimærker og stempler fra Hadsund-Aalborg Jernbane

18. oktober 2012 - kl. 0:16 - af

Østvendsyssel Frimærke- og Møntklub afholdt onsdag 10. oktober mødeaften med formidlingssalg og foredrag på Sognegården i Dronninglund.

Aftenens foredragsholder var formanden for Dansk Filatelist Forbund, Søren Chr. Jensen, Kongerslev, der behandlede emnet ”Post i Himmerland” fra omkring starten af 1900 og frem til begyndelsen af 1960-erne.

De 45 fremmødte medlemmer fik her et interessant post- og frimærkeindblik i Hadsund-Aalborg Jernbane, hvor foredragsholderen viste billeder på stort lærred af hele banen og dens historie med stationer, postkasser på stationens mure og postvogne, banemærker, stempler, specialbreve med tjenestemærker og rutebilfragtbreve. Et rigtigt godt indslag for frimærkeinteresserede, der efter foredraget benyttede lejligheden til at få svar på en del spørgsmål.

To æresmedlemmer udnævnt

Det var helt tydeligt, det kom bag på de to medlemmer af Østvendsyssel Frimærke- og Møntklub, da næstformand og sekretær i klubben, Ole Peter Sørensen, udnævnte klubbens formand, Jørgen Østerled Andersen, og den mangeårige bilagskontrollant, Sven Wacher, til æresmedlemmer.

Om disse to æresmedlemmer havde Ole Peter Sørensen disse ord og lykønskede med diplomer og sølvasietter med inskriptioner.

–       Svend  Wacher har været medlem af klubben siden starten i 1981. Han er mødt op hver eneste mødeaften, og er altid den første, der ankommer.

I starten, da klubben ikke havde så mange midler at gøre godt med, sponserede Svend kaffen til alle. I de seneste 10 år, har han stået for al post til medlemmerne, og det vil sige omkring 8.000 breve.

Ham skylder klubben en stor tak.

–       Jørgen Østerled Andersen kom med i klubben 1983 og i bestyrelsen 1986, og han har siddet som formand lige siden.

Jørgen er et stort unikum. Det er ham, der er den store motor, ved den årlige byttedag og messe på Hjallerup skole. Det er ham, vi andre spørger – det er ham, vi andre går til, når der skal tages beslutninger. Selv ude i byen og rundt omkring i det meste af Jylland, ved frimærke- og møntsamlere, hvem Jørgen fra Dronninglund er.

Jørgen gør alt for klubben. Selv ture til både Norge, Sverige og Finland tager han gerne, for at købe ind til de rigtige priser, så vi samlere kan få fat på, og få hvad vi ønsker at byde på i klubben.

Det er ingen tvivl om, han vil gå over i historien blandt samlere på et eller andet tidspunkt.

Ham skylder klubben også en stor tak.

–       Med disse ord vil jeg udnævne Svend Wacher og Jørgen Østerled Andersen til æresmedlemmer af Østvendsyssel Frimærke- og Møntklub, sluttede næstformanden.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Frimærker og stempler fra Hadsund-Aalborg Jernbane ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER