Læs denne uges Finansbarometer lige her

Læs denne uges Finansbarometer lige her

17. oktober 2012 - kl. 0:08 - af

SaebyAvis bringer hver uge en analyse der er udarbejdet af Danske Markets Research, som er en afdeling af Danske Bank. Det er en uafhænging analyse der er henvendt til alle der interesserer sig for finansmarkedet, uanset hvilket pengeinstitut man benytter.

Bliver sensommer til efterår?

Danmark
De seneste uger har dansk økonomi været præget af en række positive nyheder, der indikerer, at dansk økonomi, målt ved BNP, vil vokse i 3. kvartal. Antallet af tvangsauktioner og konkurser faldt i september, huspriserne steg i juli, faldet i BNP i 2. kvartal blev justeret en smule ned, dankortomsætningen i september viste den største månedsvækst siden marts, nemlig 2,9 %, og i sidste uge fik vi så tal for eksporten, der viste en stigning på 4,1 %. Men det er for tidligt at glæde sig for alvor. Det, der giver anledning til bekymring, er først og fremmest de nøgletal, vi på det seneste har set i Europa og i Tyskland i særdeleshed. Dermed kan man frygte, at eksporten, der længe har holdt hånden under væksten i dansk økonomi, vil aftage i de næste par måneder. Netop derfor var det særligt interessant, at eksporten i denne uge viste en overraskende stor fremgang. Det skal i de næste par måneder blive særdeles interessant at se om eksporten kan blive ved med at drive den danske vækst. Hvis man i stedet kigger på de indikatorer, der er mere fremadskuende, taler de desværre for et mere negativt syn på den nærmeste fremtid. Konjunkturbarometrene for det danske erhvervsliv indikerer således, at dansk økonomi fortsat vil være under pres i resten af 2012. Og forbrugertilliden viser desværre, at forbrugernes forventning til fremtiden heller ikke er imponerende. Derfor kan man frygte, at de positive danske nøgletal ikke vil fortsætte ind i efteråret.

Renter
Efter at der i længere tid har været stor efterspørgsel efter danske kroner, som en konsekvens af den usikre verdensøkonomi, har tiltagene fra den amerikanske og den europæiske centralbank givet investorerne en øget tro på fremtiden. Dermed er efterspørgslen efter danske kroner også faldet en smule, da andre havne nu er blevet mindre usikre. Det ventes derfor, at den danske nationalbank– formentlig i starten af det nye år – vil hæve renten. Inden dette bliver nødvendigt, må det dog forventes, at den Nationalbanken vil foretage støtteopkøb af danske kroner – for at sikre fastkursen overfor euroen. I forrige uge viste tal for valutareserven, at denne var mere eller mindre uændret fra august til september, hvilket indikerer, at Nationalbanken ikke har foretaget nævneværdige støtteopkøb. Det virker derfor sandsynligt at der går lidt endnu, inden Nationalbanken bliver nødt til at hæve renten.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Læs denne uges Finansbarometer lige her' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger