70’erne var starten på en stærk kunstinteresse i Nordjylland

70’erne var starten på en stærk kunstinteresse i Nordjylland

17. oktober 2012 - kl. 5:21 - af

Søndags Akademiet i Retfærdigheden samlede 20 interesserede om kunst i 70´erne.

Bjørn Nørgaard, Andy Warhol og Richard Nixon var blandt søndagens emner på Retfærdighedens søndags akademi. Her gennemgik galleriejer Eric Kaare med udgangspunkt i egne erfaringer 1970´ernes kunst. Eric Kaare har været en central figur i Vendsyssel kunstmiljøer siden begyndelsen af 1970´erne. Her introducerede han ny moderne kunst som den udfoldede sig blandt andet i Fluxus-bevægelsen i Tyskland, Documenta i Kassel og nok så vigtig gav han et første hånds blik i kunstudviklingen i Vendsyssel og Frederikshavn Kommune. Deltagerne morede sig meget over billeder med lokale kunstinteresserede i 70´erne – alle med nydeligt jakkesæt og slips. 70 ´erne  var forargelsens tid med hesteslagtning og happenings, men samtidig starten på en stærk kunstinteresse i Nordjylland.

Næste Søndags Akademi: Søndag den 21. oktober kl. 15.00 – 16.00

Mød op i Retfærdigheden til foredraget om Kunst i Vendsyssel i 1980´erne og 90´erne.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af '70'erne var starten på en stærk kunstinteresse i Nordjylland' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER