Frederikshavn Havn under besættelsestiden

Frederikshavn Havn under besættelsestiden

15. oktober 2012 - kl. 0:06 - af

Kenneth Kristensen fra Frederikshavn har allerede to gange fyldt det lille Voerså Museum til bristepunktet med foredrag om besættelsestiden, og nu er det lykkedes Lokalhistorisk Forening for Voerså og Omegn at få ham til at komme igen, og denne gang med foredraget

”Tyskerne på Frederikshavn Havn 1940 – 45”.
Havnen i Frederikshavn var meget vigtig for den tyske besættelsesmagt under hele 2. verdenskrig. Dels i forbindelse med materiel- og troppetransporter til og fra Norge. Dels som flådebase for den tyske marines aktiviteter i Kattegat og Skagerrak, og ikke mindst på grund af der lå et relativt stort og effektivt skibsværft på stedet.

Frederikshavn havde også den største havn, i det nordlige Danmark, og set med vintermæssige øjne lå havnen placeret således, at den var, en af de sidste havne, der frøs til i hårde isvintre. Derfor blev Frederikshavn Havn massivt tynget af soldater, skibe, befæstningsanlæg og installationer.

Kenneth Kristensen vil bid for bid gennemgå, de mange tyske aktiviteter, der fandt sted på havnen, og som også førte spor efter sig langt op i 1960-erne.

Undervejs nøjes foredragsholderen ikke bare med at fortælle, men understøtter foredraget med masser af flotte billeder på stort lærred – herunder flotte billeder af de frygtede krigsskibe.

Foredragsholderen er projektansat ved Bangsbo Fort og er om nogen rigtig godt inde i emnerne, der omhandler 2. verdenskrig i Frederikshavns-området.

Foredraget finder sted på Voerså Museum tirsdag 23. oktober 19.00. Alle er velkomne, og der er fri entré, dog skal der erlægges kr. 25 – for kaffe og brød.

Lokalhistorisk Forening startede vinteraktiviteterne op tirsdag 18. september, og herefter er der åbent på museet hver tirsdag aften fra 19 – 22 for alle interesserede.

Aktiviteterne er lokalhistorie, der gemmes i skrifter og billeder, slægtsforskning samt andre historiske ting, som kan have interesse for eftertiden.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Frederikshavn Havn under besættelsestiden' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger