Regionalt TV-program bliver landsdækkende

Regionalt TV-program bliver landsdækkende

14. oktober 2012 - kl. 12:25 - af

Gik du glip af de bedste, sjoveste og mest tankevækkende indslag fra TV 2´s otte regioner, så kan du se dem hver dag i magasinprogrammet ”Danmark Rundt”. Sådan har det været i mange år.

Men siden TV 2-regionerne ved årsskiftet fik deres egne tv-kanaler, har magasinprogrammet levet en lidt omtumlet tilværelse med skiftende sendetidspunkter fra region til region. Det er slut nu. Fra søndag den 14. oktober bliver det regionale magasinprogram sendt over hele landet – hver aften klokken 21. Det betyder, at programmet bliver det første landsdækkende regionalprogram, der bliver samsendt på de otte regionale tv-stationers egne kanaler.

Danmark Rundt, der produceres af TV 2/FYN i Odense er et elsket og velkendt program. Det er et program, der tager fat i de historier, vi gerne vil se – uanset om vi bor i Skagen eller i Rønne. Det er programmet, hvor redaktørerne nøje udvælger det allerbedste – det der gør os klogere på livet, det der får os til at tænke efter, undres, grine og græde. Det er de historier, hvor vi kan genkende os selv og samtidig får et indblik i en verden, vi ellers ikke ville stifte bekendtskab med.

Formatet kendes helt tilbage i monopolets dage, hvor DR´s Preben Heide præsenterede ”Landet Rundt”. Siden er det blevet en del af TV 2-regionernes dna, og de otte stationer har i årevis samarbejdet om at skabe et velproduceret program fyldt med regionale godbidder.

På de regionale kanaler er det Malene Hammershøy Kjerstad og Preben Ch. Dahl, der tegner programmet både som værter og daglige redaktører.

”Det er et stort privilegium, at kunne plukke det allerbedste fra regionerne og så lave et nyt program, fyldt med vedkommende og spændende historier” siger Malene Hammershøy Kjerstad fra Danmark Rundt.

”Nyheder får vi hele tiden – 24 timer i døgnet – også på regionerne. Derfor er det vigtigt, at vi husker at få fortalt alle de andre historier, dem der har en almen værdi og interesse og som optager folk uanset, hvor de bor”.

Preben Ch. Dahl nyder arbejdet med at sammensætte den halve time, der skal ud til seere i hele Danmark.

”Det er jo fantastisk at skabe noget nyt ud fra indslag, som folk i én region har kunnet nyde, men som resten af landet endnu ikke har set. Puslespillet med at kunne rumme det muntre og morsomme sammen med stof, der maner til eftertanke og gerne debat er som at få et godt aftensmåltid med flere smagsretninger til at passe sammen”, siger han.

TV 2/FYN skal producere Danmark Rundt igen i hele 2013, og ifølge Malene Hammershøy Kjerstad er det ikke noget problem, at blive ved med at finde godt indhold:

”Der er så mange gode, sjove og velproducerede regionale historier, at det kan være svært at vælge. Så der er ikke noget der tyder på, at vi løber tør foreløbig”.

Tjek selv om hun har ret – hver aften kl. 21.00 på TV2/Nord fra den 14. oktober.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Regionalt TV-program bliver landsdækkende' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER