Elever flytter sig på Hørby Efterskole

Elever flytter sig på Hørby Efterskole

13. oktober 2012 - kl. 0:09 - af

Temaet for dette års efterårsemneuge på Hørby Efterskole er atter i år ’Flyt dig’. Når netop dette tema passer på den første tid i skoleåret, handler det om, at de to ord ’flyt dig’ siger noget om proces eleverne har været igennem i de første to måneder af deres efterskoleophold.

Det er en udfordring at flytte hjemmefra og det er en udfordring at flytte ind sammen med langt over 100 andre unge mennesker i samme situation som en selv. Et år på efterskole om fællesskab og samvær, hvilket giver eleverne rigtig meget med, når efterskoleåret er slut, men for de fleste er det et stykke arbejde – et udviklende stykke arbejde – at få flyttet sine grænser både når det handler om alle de nye mennesker, man har omkring sig, og som man skal vise respekt og få hverdagen til at fungere sammen med. Alt i alt handler det om, at udviklingen i løbet af efterskoleåret hjælper med at overvinde grænser, der tidligere har sat en begrænsning for udfoldelsesmulighederne.

Hørby Efterskole tager med temaet ’Flyt dig’ lige netop fat på dette. Derfor har der ugen igennem været aktiviteter, hvor eleverne har været udfordret på samarbejde, fysisk udholdenhed og evne til at tænke og planlægge.

Klar&Parat og Til&Fra er overskrifter for nogen af de aktiviteter, der i ugen op til efterårsferien har fundet sted på Hørby Efterskole i forbindelse med efterårsemneugen, som et er tradition at afholde op til efterårsferien. Således dækker f.eks. overskriften ’Til&Fra’ over det at skulle sige til og fra en udfordring, man ikke kender på forhånd. Hvad vil der ske? Kan jeg klare det? Tør jeg? Var nogen af de spørgsmål eleverne stillede sig selv, inden der blev sagt ’Til’ og næste udfordring blev præsenteret. En anden udfordring, der vil være grænseoverskridende for de fleste, har været, at eleverne har kunnet prøve kræfter med enten en 1/4 eller 1/8 Ironman, der fordrer såvel svømning og cykling som løb.

En gruppe elever fra valgfaget ’Løbeudfordringen’ har ud over alle aktiviteterne hjemme i Hørby deltaget i NM i løb for efterskoler, hvor flere medaljer kom med hjem – både for præstationer på 10 kilometerruten og på halvmaratondistancen.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Elever flytter sig på Hørby Efterskole' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger