Spar Nord Sæby: Boligejernes rentefest langt fra slut

Spar Nord Sæby: Boligejernes rentefest langt fra slut

11. oktober 2012 - kl. 0:52 - af

Boligejernes historiske rentefest ser ikke ud til at slutte lige foreløbig. Den seneste tid er renten på de mest populære rentetilpasningslån igen faldet tilbage, og aktuelt kan boligejerne ifølge Spar Nord Sæby låne til omkring 0,3 procent i rente i form af et etårigt rentetilpasningslån.

På trods af flere forudsigelser om snarligt stigende renter, er der ikke meget, der tyder på, at det kommer til at ske lige foreløbig.

– Som landet ligger lige nu, ser det ud til, at boligejerne kan fortsætte rentefesten et stykke tid endnu, direktør Jan Gudiksen i Spar Nord Sæby.

Han oplyser, at renten på de mest populære rentetilpasningslån den seneste tid er faldet tilbage, så det nu koster omkring 0,3, 0,7 og 1,2 procent i rente at låne penge i boligen med en fast rente i henholdsvis et, tre og fem år.

Anbefaler fast rente
Som de seneste uger også har vist, tyder alt på, at de danske renter også i de kommende måneder vil svinge i takt med investorernes appetit på risiko.

I perioder med stor usikkerhed om den europæiske gældskrise vil investorerne efterspørge de sikre, danske papirer og dermed sende renterne ned. Modsat vil renterne stige i perioder med voksende optimisme og tiltro til, at Europa er på vej ud af krisen. Sådan vil det ifølge Jan Gudiksen være, indtil der kommer en mere definitiv løsning på Europas krise. Alligevel anbefaler han fortsat fast rente, men medgiver, at de ekstremt lave og variable renter er fristende:

– Lige nu tyder meget på, at de ekstremt lave renter fortsætter, men der er absolut ingen garanti. Derfor er vores anbefaling stadig, at du låser renten fast på det nuværende og historisk lave niveau. Med fast rente har du desuden mulighed for at konvertere restgæld væk, når renterne en gang stiger, og kurserne dermed falder, uddyber Jan Gudiksen.

Næsten 1.000 milliarder
Siden lanceringen af rentetilpasningslån i 1996 har låntypen vundet mere og mere udbredelse, og i dag har danske boligejere realkreditgæld for næsten 1.000 milliarder kroner i de populære rentetilpasningslån. Det svarer til knap 70 procent af boligejernes samlede realkreditgæld, og renteniveauet har derfor stor betydning for mange boligejeres økonomi.

For yderligere oplysninger kontakt venligst:
Direktør Jan Gudiksen
Spar Nord Sæby

Telefon: 9689 0413
E-mail: jgu@sparnord.dk

Presseservice: Leif Lind Simonsen, Spar Nord, Tlf. 2527 0330, e-mail: lsi@sparnord.dk

Om Spar Nord
Med mere end 255.000 kunder, cirka 1.350 medarbejdere og en egenkapital på 5,6 milliarder kroner er Spar Nord Koncernen blandt de største banker i Danmark. Siden 2002 har Spar Nord åbnet 18 nye lokale banker og tilkøbt ni filialer fra andre pengeinstitutter, og i dag har Spar Nord i alt 67 lokale banker fordelt over hele landet. Banken har gennem finanskrisen hvert år leveret trecifrede millionoverskud og landede i 2011 et overskud før skat på 345 millioner kroner.

Spar Nord ejes af mere end 110.000 aktionærer.

For yderligere information se www.sparnord.dk

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Spar Nord Sæby: Boligejernes rentefest langt fra slut ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER