Sæbygaardskolen er med i den nye Børnenes Rekordbog 2013

Sæbygaardskolen er med i den nye Børnenes Rekordbog 2013

10. oktober 2012 - kl. 10:09 - af

Børnenes Rekordbog er på banen igen og udkommer 20. oktober med bl.a. rekorder fra Frederikshavn, Skagen og Sæby

Fra alle egne af landet har kreative børn overgået sig selv for at slå de gamle rekorder og for at finde på en masse nye. Der præsenterers 1200 fantasifulde rekorder – 447 er nye.

Er du parat til at overraskes over de vilde præstationer eller vil du have et godt grin? – så slå op i Børnenes Rekordbog!

Ungdomsgården Hånbæk i Frederikshavn er et af regionskontorerne i Danmark. Ungdomsgården tager ud sammen med børn for at godkende rekorder og uddele diplomer. Så har man en rekord eller kunne man tænke sig at slå én af rekorderne i bogen, kan man kontakte Ungdomsgården Hånbæk, Rømøvej 8 i Frederikshavn.

Frederikshavn kommune er godt repræsenteret i den nye udgave af bogen. Fra Sæby har Sæbygaardskolen lavet danmarks længste ta´selv bord på 53 m. og flest børn 620 til spisning på en gang.  Frederikshavn er rigt repræsenteret med en del gamle og nye rekorder. Af nye er kommet diverse hula-hop-ringe rekorder, balloner i luften, fodboldkast, danmarks længste stående Lucia-kor på Frederikshavn Bibliotek og mange flere fra kommunen.

Fra det øvrige Danmark kan læses om klassen, der læste 62.352 sider på et skoleår eller om spejderne, der bagte 130 pandekager over bål på bare 1 time. Se også de 632 børn, der var med i ét stort stompnummer, 1.300 spaghettier i et hår eller 148 elever, der sjipper 17.222 sjip på 1 minut. Læs også om rekorden, hvor en flødebolle skiftede hånd 813 gange og om de 406 elever, der pustede 11.724 balloner op på 15 min. Derudover er der alle de skøre samlinger, som børn viser frem.  

Børnenes Rekordbog er et pædagogisk projekt, hvis fornemste opgave er at styrke fællesskab, fantasi, spontanitet og kreativitet hos børn og give dem et sted, hvor de kan konkurrere på egne præmisser. Det hele begyndte i 1988 med lagkagekast og børnevask i Tivoli Friheden, Århus, men det fik hurtigt deltagere med fra hele landet. Det er både SFO’er, klubber, spejdere, skoleklasser, kammerater og enkeltpersoner, som hvert år indsender rekordforsøg indenfor kategorierne: flest, mindst, størst, længst, højest, hurtigst, maraton, samlinger og andre.

I år fejres udgivelsen lørdag d. 27. oktober kl. 11.00 på Frederikshavn Bibliotek, Parallelvej 16, 9900 Frederikshavn. Her vil børn fra hele Danmark udstille deres rekorder, og der vil være masser af rekordaktiviteter.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Sæbygaardskolen er med i den nye Børnenes Rekordbog 2013' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER