”Kloge” søndage i Retfærdigheden, Algade 14

”Kloge” søndage i Retfærdigheden, Algade 14

9. oktober 2012 - kl. 0:07 - af

Det gamle domhus i Sæby bliver 3 søndage i træk rammen om ”Søndagsakademiet”.

”Hvis folk kan afse en god time søndag eftermiddag, så vil ideen bag ”akademiet” være med til at fylde en kedelig efterårssøndag, og oveni købet gøre dig lidt klogere! Vi starter med 3 årtier med kunst, men senere bliver søndagsakademiet også rammen om emner som poesi, lokalhistorie og meget meget mere” siger Eric Kaare.

Fra Hesteslagtning til dekoration er det overordnede emne for de første tre søndage med foredrag om kunst i perioden 1970 til i dag – også i Nordjylland!
Gennem de sidste 40 år har kunsten og forståelsen af kunst ændret sig radikalt. Fra udsmykning af magt og vælde over opgør og opstand til dagens æstetiske former.

I slutningen af 60´erne og ind i 70´erne kunne kunsten fortsat forarge. Bjørn Nørgaards hesteslagtning bragt på Ekstrabladets midtersider kunne oprive en hel befolkning, der ellers ikke lod sig slå af napalmbomber i Vietnam.

Kunst skulle samtidig virke til at fremme et nyt samfund med fred og fordragelighed. Joseph Beuys afholdte på Documenta 1972 i Kassel kunstneriske boksekampe til fremme af demokrati.  Kunsten flyttede grænser, blev diskuteret ved køkkenbordet og på arbejdspladsen.

Eric Kaare på Galleri Nordenvind er og har selv været en del af denne historie. Han debuterede med aktionskunst – der bliver til i nuet – på Kunstnernes Påskeudstillling 1973 og blev antaget flere gange derefter.

I 1972 var Eric med på Documenta med Joseph Beuys og deltog i samtaler i de 100 dage Documenta varer samt senere på” det frie akademi” documenta 6 i 1977. I 1970 inviterede Eric sammen med den nystartede kunstforening Bjørn Nørgaard til Frederikshavn. I hele perioden har Galleri Nordenvind hentet moderne europæisk kunst til Nordjylland og Sæby.

Mød op i Retfærdigheden, Algade 14, Sæby

Søndag den 14. oktober kl. 15.00 – 16.00:
Indledning ved Michael Schelde.
Installation og aktion – om 1970´ernes kunst og inspirationen fra 60 ´erne.

Søndag den 21. oktober kl. 15.00 – 16.00:
Fra Gyrr til Ikea.
Fiduskunstens død ..og de sidste store kunstnere – om 1980´ernes og 90´ernes kunst.

Søndag den 28. oktober kl. 15.00 – 16.00:
De rige børns snublen i friværdi og fidusernes genopstand – om kunsten i dag.

Pris: Kr. 50,- pr. gang eller kr. 100,- for alle tre foredrag.

Retfærdighedens frivillige caféhold står parat med kaffe og hjemmebag for bare kr. 25,-

Se samtidig temaudstillingen ”Visse grænser” der viser en del af de omtalte kunstnere, der nævnes i foredragene.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af '”Kloge” søndage i Retfærdigheden, Algade 14' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER