Slægtsforskning – Ved du hvem du er?

Slægtsforskning – Ved du hvem du er?

6. oktober 2012 - kl. 1:11 - af

Over 50 deltog torsdag i en introduktion til slægtsforskning og til ”Legacy”.

Saltlandets Historiske Forening for Sæby og omegn afholdt den 4. oktober et introduktionsmøde om slægtsforskning og om brugen af det populære slægtsforskningsprogram ”Legacy Family Tree”. Mødet blev afholdt i samarbejde med foreningen DIS-DK (Databehandling I Slægtsforskning) (Ålborg afd.).

Efter de populære Tv-programmer, ”Ved du hvem du er”? hvor kendte personer finder deres familierødder, er interessen for slægtsforskning steget kolossalt. Det viser sig bl.a. i mange nye medlemmer i DIS-DK, som nu har over 7000 medlemmer. De sidste 20 år har slægtsforskningen ændret karakter. Tidligere skulle man til Landsarkivet og studere kirkebøger og Folketællinger på mikrofilm – i dag kan de vigtigste kilder i stigende grad studeres online. Og hvor man tidligere nedfældede de fundne informationer i håndskrift eller på skrivemaskine, så findes der i dag mange gode softwareprogrammer f.eks. Legacy, hvor data kan gemmes og systematiseres. Saltlandets Historiske Forening for Sæby og omegn beskæftiger sig både med slægtsforskning og lokalhistorie og har tidligere afholdt nogle workshops på Sæby Bibliotek om brugen af databaser f.eks. Arkivalier Online, DDA og Family Search.

Først berettede 3 slægtsforskere om deres slægtsforskning og valg af slægtsprogram.

Herefter demonstrerede Arne Leisman, som er formand for DIS-Ålborg, nogle af de mange muligheder med slægtsprogrammet ”Legacy Family Tree”, som er blevet meget populært, efter at det er blevet oversat til dansk. Der var stor interesse og mange spørgsmål.

Herefter tegnede 19 sig som deltagere i en studiekreds om Legacy, som starter torsdag den 18.oktober kl. 19 i Biblioteket i Sæby med Holger Almholt som tovholder.

Efter kaffen var der orientering om DIS-DK, Danmarks største forening for slægtsforskere med over 7.000 medlemmer.

En kommentar til “Slægtsforskning – Ved du hvem du er?” under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

En kommentar til “Slægtsforskning – Ved du hvem du er?”

  • Holger Almholt

    Mødet d. 18. oktober starter kl 18 og varer til kl. 22, hvor alarmen går i gang.

    mvh

    Saltlandets Historiske forening for Sæby og omegn

    v. Holger Almholt

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Slægtsforskning - Ved du hvem du er?' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER