
Tusmørkekællinger og Renæssanceæbleskiver
5. oktober 2012 - kl. 12:05 - af Henrik Christensen (web-redaktør)
I efterårsferie kan du en mørk aften møde tusmørkekællingen på Sæby Museum, men du kan også hygge dig i dagtimerne med at bage dine egne renæssanceæbleskiver
Renæssancen var en tid med megen overtro. Det var tiden for de store hekseforfølgelser og brænding af hekse på bål, og lidt af det kan man i efterårsferien få en smagsprøve på, på Museet i Sæby. Vi brænder ikke hekse af, men vi laver dog bål, hvor du kan tilberede Æbleskiver efter en meget gammel original opskrift fra Renæssancen. Du kan ved denne lejlighed også få historien om, hvorfor det hedder æbleskiver
Museet er åbent hele ugen, men det er mandag, onsdag og fredag fra kl. 13-15 du selv stege æbleskiver i museets gård.
Torsdag aften i uger 42 sænker mørket sig over museet i Sæby, og tusmørkefolket indtager det gamle hus og spreder gru og uhygge. I Renæssancen gav den mørke tid på året fantasien frit løb for fortællinger og overtro. Mange skygger og lyde kunne tolkes som de særeste og uhyggeligste væsener. Torsdag aften i efterårsferien kan du prøve et par mørke timer, hvor vi slukker lyset på museet i Sæby, så du må gå rundt i den gamle bygning i mørket, blandt de mange gamle ting i udstillingen og selv se, om alt er helt naturligt og som det skal være, eller om du kan fornemme overtroiske væsener i mørket.
Møder du tusmørkekællingen på din vej giver hun nok en god historie og måske kan du smage hendes heksenryg – men tag en lommelygte med, hvis du tør udforske nattemørket.
I Efterårsferien er der desuden en lang række aktiviteter på Nordjyllands Kystmuseums øvrige afdelinger på Bangsbo Fort, og i Skagen og på Bangsbo i Frederikshavn, så det er bare med at komme ud og samle gode oplevelser ind med hele familien.
Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.
Anbefal artiklen via e-mail
Email en kopi af 'Tusmørkekællinger og Renæssanceæbleskiver' til en bekendt