Frederikshavnere til majsgrød på rådhuset

Frederikshavnere til majsgrød på rådhuset

3. oktober 2012 - kl. 15:25 - af

Kantinen var lukket på Frederikshavn Rådhus i dag. I stedet skiftede de ansatte frokosten ud med en portion majsgrød for at gøre opmærksom på Røde Kors’ indsamling 7. oktober.

De frivillige fra Røde Kors havde været i gang hele formiddagen for at gøre nødrationerne klar. Teltet med det karakteristiske røde kors var slået op midt på pladsen. Nu stod folk klar for at få en lille portion majsgrød til frokost.

Det kunne lyde som det vestlige Afrika, hvor flere end 18 millioner mennesker sulter, langt de fleste børn, der er i fare for akut underernæring. Men det var Frederikshavn Rådhusplads, hvor de ansatte i dag skiftede frokosten ud med majsgrød. Det gjorde de for at sætte fokus på sulten i Vestafrika og Røde Kors-indsamlingen søndag 7. oktober.

“Jeg synes, det her arrangement passer rigtig godt i forhold, at vi lige nu har budgetforhandlinger. Her sidder vi og ridser i lakken af vores velfærd – det sætter det i perspektiv, at der er mennesker i Vestafrika, som lever af en skål majsgrød,” siger borgmester Lars Møller (V).

Saml ind og giv 37 mennesker rent vand
Folk tog godt imod arrangementet. Ud over de ansatte fra rådhuset stillede forbipasserende sig også op i køen, hvor borgmesteren sammen med Røde Kors’ generalsekretær, Anders Ladekarl, serverede majsgrød fra store gryder, proteinkiks og vand. Det er den nødhjælpsmad, de sultende i Vestafrika må klare sig på en hel dag.

”Jeg håber, vi i dag er med til at minde folk om situationen rundt i verden,” siger Anders Ladekarl, der glæder sig over opbakningen fra Frederikshavns borgere.

”Indsamlerne strømmer til. Til gengæld ser der sværere ud i fx Aalborg og Hjørring, hvor der stadig mangler indsamlere. Men man kan stadig nå at melde sig. Tre timer af ens søndag gør en stor forskel for verdens fattigste.”

En indsamler samler normalt 1000 kr. ind ved at gå tre timer med indsamlingsbøssen. Det kan give rent vand til 37 mennesker i et helt år.

Røde Kors mangler ca. 400 indsamlere i Aalborg og 100 indsamlere i Hjørring. Man kan melde sig som indsamler på indsamler.dk eller telefon 70 10 00 00. Læs mere om indsamlingen på rodekors.dk.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Frederikshavnere til majsgrød på rådhuset' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger