Frederikshavn Spildevand A/S separerer kloakker i Sæby

Arkivfoto: Frederikshavn Spildevand A/S

Frederikshavn Spildevand A/S separerer kloakker i Sæby

3. oktober 2012 - kl. 10:30 - af

Frederikshavn Spildevand A/S har i de senere år udført separatkloakering af store dele af Sæby Syd. Hensigten er at få adskilt regnvand fra spildevand, så kun spildevand ledes til Sæby renseanlæg. Regnvand vil blive ledt til et nyt planlagt regnvandsudløb til Kattegat. Separatkloakeringen af Farvervej og Vægtervej er en del af denne proces.

I dag afledes regn- og spildevand fra husene i området til samme ledning i vejen. Dette kaldes fælleskloak. Når denne ledning bliver overbelastet under kraftig regn, vil vandstanden i ledningen stige, og vandet kan derved løbe ind i kældrene på husene gennem spildevandsafløbet.

De etablerer nu et separatsystem med to ledninger til henholdsvis regn- og spildevand i vejene. Det private kloaksystem på grundene skal efterfølgende adskilles, således at regnvand og spildevand afledes til hver sit ledningssystem. Regnvandet fra ejendommene tilsluttes en ny regnvandsledning, hvor der i størrelsen er taget højde for den fremtidige vejrsituation.

Der renoveres ledninger i Farvervej, Vægtervej, Rebslagervej og Gørtlervej.

Anlægsarbejdet udføres i samarbejde med kommunens Center for Park & Vej, som udskifter vejbelægning og fortove på størstedelen af strækningen. Derudover deltager Sæby Varmeværk på dele af strækningen, samt Frederikshavn Forsyningspligt A/S, som flytter gadebelysningen. ENV Fibernet A/S etablerer fibernet på dele af strækningen.

Arbejdet i Farvervej og Vægtervej udføres af Center for Park & Vejs entreprenørafdeling. Arbejdet i Rebslagervej og Gørtlervej udføres af Trigon A/S. Begge entrepriser er tildelt efter afholdelse af licitation.

I Farvervej og Vægtervej udføres gravearbejdet i perioden maj-september 2012. I Rebslagervej og Gørtlervej udføres gravearbejdet i perioden august til december 2012.

I graveperioden vil der løbende blive afspærret i etaper. Der etableres midlertidig adgangsvej mellem Rebslagervej og Toldbodvej og mellem Rebslagervej (nordlig stikvej) og Søndermarksvej oplyser Frederikshavn Spildevand A/S.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Frederikshavn Spildevand A/S separerer kloakker i Sæby' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger