Forpagter til Købmandsgården i Præstbro søges

Forpagter til Købmandsgården i Præstbro søges

27. september 2012 - kl. 13:36 - af

Der var en gang en købmand, og det er der heldigvis stadigvæk, men nu er spørgsmålet, om der stadig vil være en købmand i Præstbro efter den 15. december 2012, når Anni, den nuværende forpagter, efter ca. 6½ år som købmand i Købmandsgården på Hovedgaden 35, har valgt at sige stop?

I 2000 valgte den daværende købmandsenke at forretningen skulle sælges, men da ingen købere meldte sig, var der fare for, at byens eneste forretning måtte dreje nøglen, og dermed ville byen gå helt i stå.

Det mente 5 raske mænd fra byen og nærmeste omegn ikke kunne være rigtig, så derfor købte de bygningerne, og efter nogen renovering og udvidelse, blev forretningen igen åbnet efter 3 mdr. og de ansatte en bestyrer til at passe forretningen. Efter 2 år blev der lavet en ca. 100 kvm. stor lejlighed på 1. sal, som forpagteren så kunne bruge.

Efter 3½ år valgte Anni så at sige stop, og en ny forpagter skulle findes, og det blev en ”ny” Anni, som blev byens samlingspunkt. Her samles ind til div. formål, storken bliver sat ud, når der er kommet en lille ny borger til byen, og for ca. 1½ år siden, fik forretningen så også en grillafdeling, som blev en stor succes, lige som købmandsforretning giver fine resultater.

Af de 5 raske mænd, som bestod af 1 murer, 1 tømrer, 1 mekaniker og 2 elektrikere, er kun 3 tilbage i samarbejdet, men nu skal der så findes en ny forpagter, hvis ikke Præstbro skal gå helt i stå. Mange af de ældre indbyggere har ikke andre muligheder, og byens borgere er rigtig flinke til at støtte op om købmanden.

Hvem vil og kan forpagte den velkendte Købmandsgård i Præstbro?

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Forpagter til Købmandsgården i Præstbro søges' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER