Læs denne uges Finansbarometer lige her

Læs denne uges Finansbarometer lige her

26. september 2012 - kl. 0:09 - af

SaebyAvis bringer hver uge en analyse der er udarbejdet af Danske Markets Research, som er en afdeling af Danske Bank. Det er en uafhænging analyse der er henvendt til alle der interesserer sig for finansmarkedet, uanset hvilket pengeinstitut man benytter.

Forbrugsfesten lader vente på sig

Danmark
Torsdag i sidste uge fik vi tal for detailsalget og forbrugertilliden i henholdsvis august og september. Forbrugertilliden faldt, da forbrugerne har fået et mere negativt syn på Danmarks økonomiske situation i dag og i fremtiden. Og finder det mindre attraktivt at købe større forbrugsgoder. Dermed har forbrugertilliden fortsat et niveau, der indikerer nulvækst i det private forbrug. Derfor virker Nationalbankens prognose, der udkom samme dag, allerede nu optimistisk, når de forventer at privatforbruget skal vokse med 0,6 % i 2012. Faldet i detailsalget på 0,4 % bekræfter desværre kun tidligere nøgletal, og det kan således være svært at se hvordan privatforbruget i 3. kvartal skal være steget. At privatforbruget klarer sig så dårligt, skyldes givetvis den stigende ledighed og de faldende huspriser – som vi har set under krisen. Der er dog desværre hverken tegn på at boligpriserne skal stige, eller at ledigheden vil falde, og det kan derfor være svært at se privatforbruget stige markant foreløbigt. Hvad angår boligpriserne viste Realkreditrådets tal for 2. kvartal en lille stigning på henholdsvis 0,9 % og 1,0 % for huse og lejligheder, i forhold til 1. kvartal. Tal der blot bekræfter andre statistikker i, at boligpriserne i 2. kvartal var stort set uændrede. Nationalbankens prognose, nævnt ovenfor, skønnede desuden at dansk økonomi vil vokse med 0,3 % i 2012 og 1,6 % i 2013. Vores vurdering er, at en vækst på 0,3 % i 2012 bliver meget svær at opnå, og vi anser det desværre for mere sandsynligt, at væksten bliver negativ i 2012.

Renter
Efter at den Europæiske Centralbank tog tiltag, hvorved et decideret Eurokollaps er væsentligt formindsket, er det nu blevet mindre fordelagtigt for udenlandske investorer at beskytte deres penge, ved at holde dem i kroner. Dermed er det presset på den styrkede krone, vi har set den sidste tid også aftaget noget. I den seneste prognose forventer Danske Bank derfor, at den danske Nationalbank igen vil hæve renten inden for de næste 3 til 6 måneder. Hvilket ydermere vil betyde højere realkreditrenter. Umiddelbart kan det lyde dårligt for danskerne, at Nationalbanken hæver renten. Men lige så vel som rentesænkningerne i første omgang afspejlede en meget alvorlig situation i Euroområdet, så afspejler de ventede rentestigninger, at situationen i euroområdet nu måske kan være vendt til det bedre.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Læs denne uges Finansbarometer lige her ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER