17-årig Sæbynit fik bronce ved DM i Mountain bike

17-årig Sæbynit fik bronce ved DM i Mountain bike

26. september 2012 - kl. 7:37 - af

Frederik Bjerregaard Hansen, 17 årig HTX-elev fra Sæby, som kører for Roldskov MTB, vandt i weekenden bronce ved DM i MTB i Marathon disciplinen XCM for U-19 rytter. Løbet blev kørt i Hillerød og efter to omgange á 20 km fik Frederik en fornem 3. plads.

Resultatet gav ligeledes Frederik point, således at han blev den samlede nr. 1 under DCU`s rangliste for U-19 for begge MTB-discipliner XC og XCM.

Fornemme resultatet til trods for, at Frederik kun har kørt MTB i 2 år, samt at unge ryttere i Nordjylland ikke kunne få den nødvendige startlicens i de lokale klubber. Kolding MTB-klub gav i stedet Frederik licens det første år, hvor han opnåede hæderlige resultater.

I sæsonen 2012 blev der under Roldskov MTB etableret et ungdomselitehold for ryttere nord for Århus. Frederik, hans lillebror 15 årige Anders samt Anders Bregnhøj fra Sindal, som vandt sølv v/DM for U-17, blev tilknyttet holdet som ryttere. Frederiks og Anders´ stedfar Søren Rusbjerg blev tilknyttet som træner.

Ryttere fra holdet har i år vundet flere Sram-ligaløb under DCU og 24 t. løbet i Rold. Her opnåede Frederik den fornemme præstation at køre den hurtigste omgangstid af alle 700 ryttere.

At opnå disse resultater kræver ca. 15 t. træning om ugen. Træningen foregår dels i Rold, dels på den ny anlagte bane i Sæbygård Skov samt i skovene/bakkerne omkring Sæby og Frederikshavn.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af '17-årig Sæbynit fik bronce ved DM i Mountain bike' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER