Boliger sælges igen over udbudsprisen

Boliger sælges igen over udbudsprisen

25. september 2012 - kl. 0:06 - af

I 84 ud af 98 kommuner blev der i 2. kvartal 2012 solgt boliger over udbudsprisen. Samlet set blev der solgt 359 boliger over udbudsprisen. Det viser ny undersøgelse fra RealMæglerne.

Der kommer hele tiden nye tegn på, at boligmarkedet er i bedring. Set over det seneste år, er skoven af tilsalg skilte, ifølge Realkreditrådet, faldet med 8.329 boliger (svarende til et fald på 11,7 procent), liggetiderne for ejerlejligheder er faldet med 5,5 procent, og RealMæglerne kunne i august måned fremvise en salgsfremgang på 18 procent i forhold til året forinden.

Og friske tal, som boligsiden.dk har trukket for RealMæglerne Holding A/S, viser, at det nu igen er almindeligt forekommende, at boliger sælges over udbudsprisen. Således blev der i 84 ud af landets 98 kommuner solgt boliger over udbudsprisen i 2. kvartal 2012. I alt blev der over hele landet solgt 359 boliger over udbudsprisen.

Undersøgelsen viser, at selvom hovedstadsregionen fører an i statistikken over ejerboliger solgt over udbudsprisen, så opleves fænomenet i samtlige af landets regioner. Og i gennemsnit blev boligerne solgt til en pris der lå godt 5 procent over udbudsprisen.

Blandt kommunerne var det ikke overraskende København og Frederiksberg kommune, der kunne fremvise det største antal boliger solgt over udbudsprisen, med et samlet antal på 127. Derimod blev der kun solgt 15 boliger over prisen i Århus kommune, hvilket faktisk blev matchet af Aalborg kommune. I velhaver kommunerne Gentofte og Lyngby-Taarbæk blev der hver især solgt 8 boliger over udbudsprisen.

I ingen af landets regioner var der mere end 2 kommuner, som ikke oplevede boligsalg til over udbudsprisen. Og det må betragtes som et tegn på generel landsdækkende spirende optimisme på boligmarkedet.

“Selvom der er mange tegn på fremgang at spore på ejerboligmarkedet som helhed, er det mange steder stadig et udfordrende marked, hvor man som sælger skal have realistiske forventninger. Men det ændrer ikke ved, at vi har en klar forventning om, at den positive tendens vil bide sig fast, til trods for at der stadig hersker usikkerhed om den underliggende økonomiske udvikling”, fortæller direktør Niels Brandt fra RealMæglerne Holding A/S til FinansBureauet.

Se listen over antal boliger solgt over udbudsprisen i de enkelte kommuner her: http://www.finansbureauet.dk/artikel.php?artikel_id=287

Af Claus Forrai, finansbureauet.dk

Tegn gratis abonnement på FinansBureauets Nyhedsmagasin her:

http://www.finansbureauet.dk/magasin.php

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Boliger sælges igen over udbudsprisen' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger