Læs denne uges Finansbarometer lige her

Læs denne uges Finansbarometer lige her

22. september 2012 - kl. 12:25 - af

SaebyAvis bringer hver uge en analyse der er udarbejdet af Danske Markets Research, som er en afdeling af Danske Bank. Det er en uafhænging analyse der er henvendt til alle der interesserer sig for finansmarkedet, uanset hvilket pengeinstitut man benytter.

Pæn stigning i inflationen

Danmark

Priserne i august steg 2,6 % i forhold til august sidste år. Dette var en pæn stigning i forhold til juli måned, hvor inflationen var 2,3 %. Som forventet var stigningen trukket af benzinprisen. Endvidere ser det ud til, at fødevarepriserne nu også begynder at stige. Dermed er de særlige faktorer, der trækker priserne, noget der kommer til os udefra. I Danmark skabes der ikke meget inflation i øjeblikket, hvor der er rigeligt med ledig kapacitet og lave lønstigninger. Betalingsbalancen i juli viste igen et stort overskud på 13,4 mia. kr. Dermed er overskuddet på betalingsbalancen over det seneste år oppe på 113,1 mia. kr. Netop overskuddet på betalingsbalancen er en helt central grund til, at Danmark i øjeblikket bliver opfattet som en sikker havn for investorer. Endelig viste den danske eksport en lille fremgang på 0,7 % i juli. Dermed fortsætter den danske eksport med at klare sig godt, og bidrage til holde hånden under dansk økonomi. For eksporten trækker det op, at kronen i øjeblikket er relativt svag, som følge af eurokrisen, samt at de to største aftagere af danske varer, Tyskland og Sverige, har klaret sig ganske pænt. Dog tegner der sig et billede af, at væksten i begge lande nu vil falde, særligt i Sverige. Eurokrisen betyder endvidere, at den samlede vækst blandt vores samhandelspartnere forventes at blive den laveste i tyve år, hvis man ser bort fra kriseårene 2008 og 2009. Eksportfremgangen de sidste måneder indikerer, at den positive effekt fra valutakursen har overskygget den faldende efterspørgsel i euroområdet.

Renter

Ugens vigtigste nyhed var fra USA, hvor den amerikanske centralbank (FED) tog et betydeligt tiltag, for at stimulere økonomien. FED lovede således, at den vil fortsætte med at købe obligationer, så længe det amerikanske arbejdsmarked ikke forbedrer sig markant. Dette adskiller sig fra de ”kvantitative lempelser”, FED hidtil har indgået i, da der her ”blot” var tale om enkeltstående kvantitative lempelser, og altså ikke en egentlig regel. Yderligere gav FED også udtryk for, at de vil holde fed funds-renten exceptionelt lav, i hvert fald indtil midten af 2015.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Læs denne uges Finansbarometer lige her' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger