Introduktion til slægtsforskning og til ”Legacy”

Introduktion til slægtsforskning og til ”Legacy”

19. september 2012 - kl. 11:48 - af

Saltlandets Historiske Forening for Sæby og omegn afholder den 4.oktober et introduktionsmøde om slægtsforskning og om brugen af det populære slægtsforskningsprogram ” Legacy Family Tree”. Mødet afholdes i samarbejde med foreningen DIS-DK (Databehandling i Slægtsforskning)(Ålborg afd.).

Efter de populære TV programmer ”ved du hvem du er”, hvor kendte personer finder deres familierødder, er interessen for slægtsforskning steget kolossalt. Det viser sig bl.a. i mange nye medlemmer i DIS-DK, som nu har over 7000 medlemmer. De sidste 20 år har slægtsforskningen ændret karakter. Tidligere skulle man til Landsarkivet og studere kirkebøger og Folketællinger på mikrofilm – i dag kan de vigtigste kilder i stigende grad studeres online. Og hvor man tidligere nedfældede de fundne informationer i håndskrift eller på skrivemaskine, så findes der i dag mange gode softwareprogrammer f.eks. Legacy, hvor data kan gemmes og systematiseres. Saltlandets historiske forening for Sæby og omegn beskæftiger sig både med slægtsforskning og lokalhistorie og har tidligere afholdt nogle workshops på Sæby Bibliotek om brugen af databaser f.eks. Arkivalier Online, DDA og Family Search.

”Saltlandet” og DIS-DK indbyder til introduktionsmøde om slægtsforskning den 4. oktober kl. 19 i Manegen i Sæby. Slægtsforskere vil fortælle om, hvordan man kommer i gang og demonstrerer forskellige databaser. Arne Leismann, som er formand for Ålborg-afdelingen af DIS-DK, kommer og fortæller om ”Legacy” og viser nogle af dets muligheder.

Efter kaffen vil interesserede kunne melde sig til en studiekreds om ”Legacy”, hvor Holger Almholt fra ”Saltlandet” vil være tovholder. Ved disse møder vil Aase Hansen fra ”Saltlandet” desuden demonstrere brugen af databaser og hjælpe deltagerne med deres egen slægtsforskning.

Hvis der viser sig tilstrækkelig interesse, vil ”Saltlandet” afholde foredrag med relation til slægtsforskning, evt. i samarbejde med DIS-DK.

Yderligere oplysninger kan fås hos Holger Almholt på tlf. 9846 4900 eller 3070 3242 samt på disse hjemmesider:

www.Saltlandet-saeby.dk

www.slaegtogdata.dk

www.legacydansk.dk

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Introduktion til slægtsforskning og til ”Legacy”' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger