Finans: <br>Forældrekøb er gratis

Finans:
Forældrekøb er gratis

17. september 2012 - kl. 0:01 - af

Renten er faldet så meget, at forældrekøb af studielejligheder praktisk taget er gratis.

Forældrekøb af studieboliger har igennem de sidste 15 år været en populær metode til at skaffe junior tag over hovedet, når denne skulle påbegynde en videregående uddannelse i en af landets studiebyer.

Men hjælpen til at skaffe junior en studiebolig har aldrig været gratis, men har traditionelt kostet forældrene nogle tusinde kroner om måneden. Men som følge af de faldende boligpriser og den rekordlave rente, er det i dag praktisk taget ganske gratis at købe en forældrebolig. Og skruer man konstruktionen rigtigt sammen, er der sågar ligefrem penge at tjene for forældrene. Det viser beregninger som Realkredit Danmark har foretaget.

Realkredit Danmark har regnet på, hvad et forældrekøb vil løbe op i af månedlige omkostninger ved køb af en lejlighed på henholdsvis 50 og 80 kvadratmeter i byerne København og Århus. Beregningerne viser, at forældre, der ønsker at købe en lejlighed for at leje den ud til deres barn, kan – takket være det rekordlave renteniveau – sidde for omtrent ingen penge om måneden, selv når lånet er et fastforrentet lån.

Er forældrekøbet finansieret med et 5-årigt rentetilpasningslån, kan forældrene tjene mellem 650 og 1.550 kroner om måneden afhængigt af lejlighedens størrelse og hvilken storby, der er tale om. Denne fortjeneste vil dog forsvinde i takt med, at renterne på et tidspunkt stiger – og på langt sigt kan det månedlige overskud blive til et underskud.

Af tabel 1 nedenfor fremgår det, at man som forældre ved at købe en lejlighed på 50 kvadratmeter i København kan komme til at sidde for blot 5 kroner om måneden, såfremt lejligheden er finansieret med et fastforrentet 3 % lån. Og det er vel at mærke efter, at fællesudgifter, ejendomsskat og ydelsen på realkreditlånet er betalt. Det negative resultat på 115 kroner får man en skattebesparelse på, svarende til 51,5 %, hvorfor den årlige udgift reduceres til 56 kroner, svarende til knap 5 kroner om måneden. For barnet bliver den månedlige husleje 5.000 kr. minus boligsikring på 15 procent – i alt 4.250 kroner.

Af Claus Forrai, finansbureauet.dk

Se regnestykket her: http://www.finansbureauet.dk/artikel.php?artikel_id=276

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Finans:
Forældrekøb er gratis'
til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER