Læs denne uges Finansbarometer lige her

Læs denne uges Finansbarometer lige her

12. september 2012 - kl. 12:16 - af

SaebyAvis bringer hver uge en analyse der er udarbejdet af Danske Markets Research, som er en afdeling af Danske Bank. Det er en uafhænging analyse der er henvendt til alle der interesserer sig for finansmarkedet, uanset hvilket pengeinstitut man benytter.

Forbrugerne holder på pengene

Danmark
De danske forbrugere er fortsat tilbageholdende med at bruge penge. Således viser de seneste tal for dankortomsætningen der dækker august måned, og som opgør hvor mange penge danskerne har købt for med deres dankort, et fald fra juli til august på 0,7 procent. En lavere dankortomsætning betyder lavere privatforbrug. Og når danskerne holder igen med at bruge penge går det i sidste ende ud over den økonomiske vækst og muligheden for at skabe nye arbejdspladser i Danmark. Det svage privatforbrug kan betyde, at dansk økonomi også i tredje kvartal oplever negativ vækst. Da andet kvartal bød på negativ vækst, vil det betyde, at dansk økonomi på ny er røget i recession. De tilbageholdende forbrugere kan dog glæde sig over, at boligmarkedet fortsætter med at vise spæde stabiliseringstakter. Huspriserne var således stort set uændrede fra maj til juni. Siden årsskiftet, hvor huspriserne raslede ned, er boligmarkedet begyndt at finde et mere stabilt leje. Aktiviteten på boligmarkedet er dog fortsat lav, og der skal formentlig en vending i dansk økonomi til, før priserne vil begynde at stige.

Renter
I torsdags holdte den Europæiske Centralbank sit månedlige pengepolitiske møde. Centralbanken besluttede at starte et ubegrænset opkøbsprogram af statsobligationer primært målrettet mod de lande i euroområdet som døjer med høj gæld og høje renter på statsobligationer. Opkøbsprogrammet kan få den virkning, at renterne i de gældsplagede lande vil falde, hvilket vil skabe bedre grobund for økonomisk vækst i euroområdet. Det vil paradoksalt nok få danske renter til at stige, da investorerne så vil blive mere risikovillige og i mindre grad vil søge tilflugt i danske obligationer som sikker havn. Det kan så blandt andet få de rekordlave danske boligrenter til at stige. I denne uge holder den amerikanske centralbank sit månedlige rentebeslutningsmøde. Det ventes, at også den amerikanske centralbank vil annoncere en ny runde af obligationsopkøb – såkaldte kvantitative lempelser. Det vil få renterne på amerikanske obligationer med kortere løbetid til at falde yderligere.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Læs denne uges Finansbarometer lige her ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER