Fremskridt fejres med gratis æbler

Fremskridt fejres med gratis æbler

9. september 2012 - kl. 13:14 - af

Fredag den 14. september får mange danskere en sund og positiv start på dagen. Fra morgenstunden vil over 2.000 frivillige dele 120.000 gratis æbler og Verdens Bedste Nyheder ud på danske stationer, pladser og gågader. Det sker for at skabe opmærksomhed omkring de solide og positive fremskridt, verdens fattigste lande har oplevet de seneste år.

”Mange danskere forbinder desværre kun u-landene med sult, malaria og borgerkrig. I virkeligheden har de mange års udviklingshjælp gjort en kæmpe forskel. En tredjedel af alle afrikanere er nu middelklasse. Det betyder, at de ikke bare overlever, men har råd til at komme til lægen og sende børnene i skole. Danskerne skal vide, at hjælpen faktisk virker og har skabt holdbare og stærke resultater”, siger Verdens Bedste Nyheders sekretariatsleder Thomas Ravn-Pedersen.

Det er tredje år i træk, at Verdens Bedste Nyheder sætter fokus på fremskridtene med en landsdækkende kampagne, der når ud til de fleste større byer i Danmark. I alt bliver der delt ud mere end 125 steder i landet i over 60 forskellige byer.

Mange danske politikere støtter op om Verdens Bedste Nyheder og deltager som uddelere. Så kig op, når du får stukket et æble og en avis i hånden, det kunne være borgmesteren eller måske et medlem af Folketinget, der deler ud af de positive nyheder.

Verdens Bedste Nyheder er et initiativ fra de danske udviklingsorganisationer, Danida og FN. En lang række danske virksomheder og organisationer bakker også op. Støtterne tæller vidt forskellige navne. Fra Roskilde Festival over Super Brugsen til Dansk Industri.

Fyldt med fremgang
Der er mange positive historier at fylde i Verdens Bedste Nyheders avis. Mest iøjefaldende er det, at andelen af mennesker i verden, der lever i ekstrem fattigdom, er halveret fra 1990 til i dag. I samme periode er antallet af mennesker, der har adgang til rent drikkevand, steget med to milliarder.

Den positive tendens kan man også finde på uddannelsesområdet, hvor 90 % af børnene i u-lande nu går i skole. Oven i købet er der lige så mange piger som drenge, der går i skole i u-landene.

Kampagnen kulminerer med den store uddeling fredag den 14. september, men der er blevet sat fokus på fremskridtene i u-landene i hele måneden op til. Man har kunnet finde de positive nyheder på COOP’s og Thises mælkekartoner, et helt S-tog og på udenrigsministeriets facade.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Fremskridt fejres med gratis æbler ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER