Malerier og bronzeskulpturer i Galleri Færch-P

Malerier og bronzeskulpturer i Galleri Færch-P

8. september 2012 - kl. 5:19 - af

Ved årets efterårsudstilling i Galleri Færch-P i Østervrå, som åbner den 15. september, kan gallerigæsterne glæde sig meget til igen at opleve smuk og inspirerende kunst – både malerier og bronzeskulpturer skabt af kunstnerne Mona Dam, malerier og Misja Kristoffer Rasmussen, skulpturer.

Mona Dam
Mona Dam er uddannet på Det Jyske Kunstakademi i Århus i 1985 og har siden haft sit værksted i den indre by omkring Sct. Pauls Kirkeplads i Århus. Hun har gennem årene udstillet på mange gallerier og udstillingssteder over hele landet og modtaget mange legater og legatophold i udlandet.

Mona Dam nærer stor kærlighed til den antikke kultur, den romerske og græske kunsthistorie. I disse kulturer imødekommes det anfald af længsel, som dukker op i hendes billeder i form af antikke fragmenter, skulpturer, ornamenter, rustica i farver, der vidner om tidens indgriben og tidens evne til at danne mønstre.

En serie af billeder vidner om denne stærke interesse, hvor linier, geometrier, rytmer blandes sammen med den altid ekspressive farvefølelse.

En erindring om en åndfuld og æstetisk kultur der afsløres i lag på lag i hendes store og små formater. Præcision og bestemthed i formen er kvaliteter, som hendes kunst også gemmer uden at det organiske er fraværende.

På udstillingen viser Mona Dam en række billeder i teknikken fotoemulsion og olie på lærred efter flere ophold på Det Danske Institut for kunst og videnskab i Athen. Omdrejningspunket er fotooptagelser, som bliver overført til lærredet med speciel teknik og viderebearbejdet med oliefarve.

Misja Kristoffer Rasmussen
Misja Kristoffer Rasmussen skriver om sin kunst:

”Kunsten er mit liv og livet er en kunst
Min kunst tror jeg egentlig handler om kærlighed og håb til selve livet og om de ting der omgås mig, samt selvfølgelig de ting som jeg drømmer om, det er selve begrebet for mig at leve drømmen ud og lade sig drage med, ikke altid være for bevidst inden det går løs, men konstant søge og kæmpe mod og med værkerne.

Den siddende figur interessere mig da jeg synes den ligger godt til mit temperament lige for tiden, den er søgende og samtidig kontrolleret, jeg laver pt. en dreng, han overraskede mig på få minutter sad han der, tankerne nærmest bare flød ham ud af mine hænder, måske er det en sindstilstand, en erklæring til selve livet, barnet er så sårbart men også stærk og bekymringsløst, er vi kunstnere ikke også det?

Så det er godt vi har kunsten til at afspejle, og det er min ”pligt” som kunstner at trække dybe spor og give mine erfaringer videre på en poetisk samt menneskelig måde, om dette er lykkedes er op til hver enkelt beskuer.

Jeg har op til denne udstilling lavet mange ”friske” værker, det er lidt nyt for mig at lave en slags serie, normalt kommer tingene lidt langsommere til mig, men denne gang er det som om der er en ekstra energi, vilje og enorm koncentration.”

Fernisering til udstillingen finder sted i Galleri Færch-P lørdag den 15. september kl. 14.00 til 17.00. Ved ferniseringen vil kunstnerne være til stede. Galleri Færch-P vil være vært ved et glas vin og lidt godt til ganen. Udstillingen vil være åben alle lørdage og søndage frem til og med søndag den 14. oktober – i tidsrummet 13.00 – 17.00.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Malerier og bronzeskulpturer i Galleri Færch-P' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER