Hustur og forældreweekend på Hørby Efterskole

Hustur og forældreweekend på Hørby Efterskole

7. september 2012 - kl. 11:43 - af

Eleverne på Hørby Efterskole har været i gang i fire uger og skoleårets første tid – introduktionsforløbet sluttede 6. og 7. september med en tur forskellige steder i det østvendsysselske, hvor et drengehus og et pigehus sammen med deres lærere slog lejr for et døgns tid.

– Vi har i de senere år indledt og afsluttet vores introduktionsperiode med en tur væk fra skolen, fortæller forstander Mogens Vestergård Pedersen og understreger den store forskel, der er på eleverne efter bare en måned i efterskolefællesskabet. Hvor den første tur – allerede i skoleårets første døgn – i høj grad bærer præg af, at man skal snakke sig ind på hinanden og finde ud af, hvem alle de nye mennesker er, så er oplevelsen på husturen, at man nu er et hold, hvor snakken løber frit på kryds og tværs. Det betyder, at noget så almindeligt som at få lavet aftensmad eller at afvikle en aktivitet på turen nu er anderledes naturligt i forhold til for en måned siden, fordi eleverne nu i stor stil har ladet maskerne falde over for hinanden, slutter Mogens Vestergård Pedersen.

Som noget nyt inviterer Hørby Efterskole i weekenden 14-15. september elevernes forældre til et døgn på efterskole, så de kan få en oplevelse af, hvilken hverdag deres søn eller datter lever i, mens de er på efterskole.

Skolen har derfor tilrettelagt et program, hvor forældrene får nogle af de aktiviteter med, som eleverne har oplevet i den første tid på Hørby, ligesom der også kommer fokus på skolens pædagogiske udgangspunkt med læringsstilene og De Mange Intelligenser under overskriften ’Lær som du er’.

– Sidst, men ikke mindst handler denne weekend også om, at forældre og skole lærer hinanden at kende, understreger forstander Mogens Vestergård Pedersen, så forældregruppen får en god fornemmelse af både, hvordan deres børn bliver undervist her på Hørby, men også af de rammer efterskolehverdagen byder på. Det kan kun være en fordel i det samarbejde, vi skal have gennem skoleåret!

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Hustur og forældreweekend på Hørby Efterskole' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger