Havmøller ved Sæby fordi det er billigst!

Havmøller ved Sæby fordi det er billigst!

7. september 2012 - kl. 0:43 - af

Forligspartierne, som stod bag forårets energiaftale om kystnære havmøller, har besluttet at indkredse feltet fra de oprindelige 16 områder til 8. Det blev vedtaget på et møde torsdag, skriver ritzau.

De områder, som partierne finder egne, og hvor møllerne måske skal opstilles, mindst fire kilometer fra kysten, er: Bornholm, Smålandsfarvandet, Jammerland Bugt, Sejerø Bugt, Sæby, Jammerbugt Syd, Vesterhav Nord og Vesterhav Syd.

Forligskredsen er gået efter de steder, hvor det er billigst at opstille de mellem 100 og 165 møller, fortæller klima- og energiminister Martin Lidegaard (R).

Kredsen rummer samtlige partier på Christiansborg, dog ikke Liberal Alliance.

”Vi har taget dem, der har den bedste økonomi, og starter nu en åben dialog med de kommuner, der har kyststrækning, hvor der er bedst samfundsøkonomi i at stille møller op”, siger Lidegaard.

De kystnære havmøller skal levere 500 megawatt strøm i 2020. De skal suppleres af havmølleparkerne Horns Rev III og Kriegers Flak med en samlet kapacitet på 1000 megawatt.

Socialdemokraternes energiordfører, Pernille Rosenkrantz-Theil fortæller: ”Vi er nået et stort skridt videre, men der er stadig beslutninger, der skal træffes. Vi er enige om, at vi dels skal have strømmen så billigt, som muligt, og dels vil vi gerne have lokal opbakning til projektet”.

I høringsrunden kom der 172 svar til Energistyrelsen. De fortæller, at mange kommuner er meget interesserede i at lægge farvand til møllerne, mens få har været negative eller direkte skeptiske, fordi der er fiskeriinteresser på spil.

En kommentar til “Havmøller ved Sæby fordi det er billigst!” under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

En kommentar til “Havmøller ved Sæby fordi det er billigst!”

  • 24 eller 50 møller ud for SÆBY ?
    Høringsmaterialet viste vist op til 24 møller men en medarbejder har vist oplyst at 40 -50 møller er billigst. Er der nogen der ved hvor mange møller der kan være på vej ud for SÆBY´s kyst ?

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Havmøller ved Sæby fordi det er billigst!' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER