16 gange måtte præsten gå slukøret hjem

16 gange måtte præsten gå slukøret hjem

28. august 2012 - kl. 11:24 - af

I mange kirker i Nordjylland kommer der ofte under 10 kirkegængere til en almindelig søndagsgudstjeneste uden bryllup eller dåb. Og 16 gange sidste år kom der i Aalborg Stift slet ingen til en gudstjeneste – altså 16 såkaldte messefald. Det oplyser TV2/Nord.

TV2/Nords nyhedsmagasin Konsekvens behandler tirsdag aften messefald i de nordjyske kirker, og spørger blandt andre biskop Henning Toft Bro, hvad der skal til for at få flere nordjyder til at gå i kirke.

En af de præster, der har oplevet messefald, er Sussie Foged, som er sognepræst i Sønderholm og Frejlev. Hun har ikke haft den trælse oplevelse i sine egne kirker, men det er i årenes løb sket nogle gange, når hun har været ude som vikar.

”Det er da en mærkelig fornemmelse, men når det er som vikar, sætter det sig ikke så dybt i mig.  Hvis det skete ofte i min egen kirke, ville man nok begynde at tænke, at det her er ikke så sjovt endda”, siger hun.

Den enkelte kirke skal indberette alle messefald til biskoppen, men ellers er det meget småt med statistik over antallet af kirkegængere. De nyeste tal over Aalborg Stift, der stort set svarer til Region Nordjylland, er fra 2003. Dengang bad provst Jens F. Munksgaard fra Sydthy samtlige stiftets kirker om at tælle ved alle kirkelige handlinger, og det mundede ud i en omfattende statistik. Den viser, at der gennemsnitligt var 51 kirkegængere pr. gudstjeneste, svarende til 2,2 procent af Folkekirkens medlemmer.

Til knap hver femte gudstjeneste var der under 10 kirkegængere. Og fire gange var der messefald.

Jens F. Munksgaard mener, at der ikke er sket de store forskydninger, siden undersøgelsen blev lavet for 10 år siden.

”Forskellen er nok, at lidt færre mennesker nu går lidt mere i kirke, og at der er en lille gruppe, som slet ikke kommer mere”, siger han.

Nyhedsmagasinet Konsekvens sendes tirsdag aften kl. 19.30.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af '16 gange måtte præsten gå slukøret hjem ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger