Unge på kant med loven kan få hjælp regionalt

Unge på kant med loven kan få hjælp regionalt

24. august 2012 - kl. 7:39 - af

I september åbner den første sikrede døgninstitution i Nordjylland til unge, der er kriminalitetstruede eller har begået kriminalitet. Det giver de nordjyske kommuner et nært tilbud for anbringelse.

Søndag 26. august er der åbent hus på den nye sikrede døgninstitution Kompasset i Brønderslev, hvor alle er velkomne til at komme forbi og se rammerne, inden dørene lukkes. Fredag 31. august 2012 er der officiel indvielse.

Med fokus på pædagogisk behandling tager Kompasset fra september hul på behandling og udredning af unge, der er kriminalitetstruede eller har begået kriminalitet. Institutionen kan bruges af alle landets kommuner, og især de nordjyske kommuner kan se det som en hjælp:

– Politiet og de nordjyske kommuner har før skullet uden for regionsgrænsen for at finde et lignende tilbud. Nu får de et tilbud regionalt, hvor fagligheden samtidig er i særklasse, siger TinaMaria Larsen, forstander på Kompasset.

Første i Nordjylland

Kompasset er den første sikrede døgninstitution til børn og unge i Region Nordjylland, og institutionen er bygget på baggrund af erfaringer fra andre institutioner.

– Regionens nye tilbud må være et kærkomment og nødvendigt tilbud til de nordjyske kommuner. Politiet vil tage sig af det efterforskningsmæssige arbejde, mens Kompasset vil begynde det pædagogiske og behandlingsmæssige arbejde, siger regionsrådsformand Ulla Astman og fortsætter:

– Valget af navnet Kompasset signalerer at få ny retning i livet og komme på ret kurs, og det er lige præcis det, den nye institution skal gøre for de unge, siger Ulla Astman

Kompasset har otte pladser fordelt på to boafdelinger, hvor de unge får eget værelse med eget bad og toilet. Ud over boafdelinger og administration, er der undervisnings-, idræts- og værkstedsfaciliteter. Der bliver ca. 30 medarbejdere, fordelt på pædagoger, socialrådgiver, lærere, værkstedsmedarbejdere og en psykolog. Og der er mulighed for at udvide antallet af pladser.

Hele institutionen omkranses af et ydre hegn med adgangskontrol ved indkørslen, samt et indre hegn. På arealet inden for det indre hegn er der boafdelinger, undervisningshus, værkstedsbygning og sportshus. Uden for det indre hegn er administrationsbygningen for institutionen placeret.

Forud for indvielsen har personalet på Kompasset gennemgået et intensivt uddannelsesprogram.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Unge på kant med loven kan få hjælp regionalt' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger